Първо, да се разберем – ако смятате, че сексът извън основната ви връзка не е изневяра, значи или нямате представа какво говорите, или страдате от това, което на английски се нарича wishful thinking. Разбира се, има хора и хора – но за мен нещата са сравнително ясни. Може би има изключения – например, секс за една нощ по време на пътуване, в което половинката ви не участва (ако пък имате връзка с жена, която с готовност се включва в „тройки,” нещата са малко по-други – но такива жени се срещат доста по-рядко в живота отколкото в порнофилмите). Дори и това не е „чиста работа” от гледна точа на изневярата, но със сигурност е по-добре от продължителна връзка по местоживеене или – по-често – по месторабота.

Ако всичко остава скрито, какъв е проблемът? Ами много просто – изкушението е най-страшната отрова в една привидно стабилна връзка или в брака. Едва ли има мъж, който да е изневерявал и да не си е задал въпроса, „А какво ако бях с НЕЯ?” С другата жена, вместо със своята.

Да, тук е мястото да отбележа, че

чисто „сексуална” изневяра също е wishful thinking.

Рано или късно ще хлътнете по нея, дори и само защото ви е толкова хубаво заедно. Че то ако не ви е хубаво, защо ще го правите?

Това създава двойно напрежение. От една страна, такава връзка е по дефиниция тайна, т.е. не можете да бъдете „с нея” на публични места, у приятели, понякога дори и на кино или дискотека не можете да отидете заедно, защото рискът да ви забележат лоши очи е твърде голям. Е, да, правенето на дивашки секс посред бял ден в парка, офиса или на паркинга в джип с полутъмни стъкла има своето очарование, но то е до време. Всяка връзка има нужда от нещо откачено в този дух, но истината е, че „нормалните” ежедневни неща като ходене заедно на различни не толкова екзотични места, дори простата вечеря в ресторант, ви сближават най-ефективно.

Така че това изкушение – какво ли щеше да бъде, ако не трябва ше да се крием? – съпътства почти всяка изневяра, дори и да претендирате, че е чисто сексуална. Още повече, че

мъжете са по природа суетни – на кого не му се иска да покаже какво страхотно гадже е „забил”?

Вторият тип изкушение се ражда от естеството на връзката ви с любовницата. Едва ли сте тръгнали по наклонената плоскост заради жена, която не ви пасва в леглото (или в колата). С други думи, почти сигурно е, че сексът с нея ви възбужда повече отколкото този със законната ви половинка или приятелката ви, където първоначалната тръпка вече е отзвучала. Бих се обзаложил, че имате ентусиазъм да опитвате неща, които или не правите в брачното ложе, или са останали в светлото минало. Да не говорим за чудесата, които вашата любовница най-вероятно твори със символа на вашата мъжественост, защото ви обича или просто й е интересно да си поиграе с вас. Или и двете.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара