Около 50% от жените симулират оргазъм. Едва около 17% достигат оргазъм по време на секс. Симулацията е във всичко.

Още Оскар Уайлд е писал, че не изкуството подражава на живота, а точно обратното. Жан Бодрияр, който почина тази година на 6 март, е още по-краен. Според него епохата на оригинала вече е отминала, минала е и ерата на фалшификата, на механичното копие. Сега живеем във време, в което копието е заело мястото на оригинала. Бодрияр нарича това хиперреалност, в нея реалното и фантазията са се слели, симулацията, симулакрумът, както го нарича Бодрияр, е завладял реалността.

Например: един консуматор на порнография започва да живее в несъществуващия свят на порното, а то не изобразява секса по коректен и автентичен начин. И така, без да се усети, консуматорът вече не знае какво наистина е реалният секс между двама съществуващи човека. Риалити тв предаванията са същото нещо, реални хора (или изкуствени образи на известни личности) са в нереална реалност и биват наблюдавани колко неестествена е всъщност ситуацията, в която са поставени. Животът ни е автентичен фалшификат, казва Умберто Еко.

В секса всеки се влияе, всеки копира, имитира и симулира. Няма значение дали, когато правим секс, правим

поредното живо ксерокопие на кама сутра,

тантра, образ от филм, книга или стихотворение. Истинското и уникалното са си тръгнали. Оргазмът не е изключение.

Една от причините за симулирания оргазъм е преждевременната еякулация, това всеки го знае. Това става толкова голям проблем, защото през ХХ век идеята за синхронизирания, за едновременния оргазъм е издигната в култ. Той е символ на добре работещата връзка. Няма нито един филм, освен ако не е пародия, комедия или тежка драма, в който партньорите да не свършват заедно. Просто няма такава възможност. И когато в реалността това не става, жените започват да симулират, за да не изневерят на идеалния несъществуващ образ. Мъжете пък се опитват да не свършват, когато им се свършва.

И така, вместо да има спонтанност и екстазна наслада – има състезание по самоконтрол и синхронизация, а това е кофти. Иначе факт е, че мъжът рядко може да разбере кога една жена симулира. Тя пък не иска той да бъде разочарован от себе си. И порочният кръг на безкрайното симулиране се завърта. Надявам се да има хора, които излизат от това зацикляне.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара