ЖЕНАТА ДНЕС Онлайн е електронното продължение на най-старото списание в България „Жената днес“ – 70-годишна институция за поколения българки.

Тук ще откривате интересни авторски четива за жената и от нея, за мъжа – и от него. Както и за всички важни неща (без да ги степенуваме): децата, любовта, секса, храната, духа, здравето, пътуванията, културата, изкуството, красотата, модата, благополучието, живота, Вселената и всичко останало :)

Съдържанието на сайта се обновява ежедневно с интересна и полезна информация и четива. В сайта ни ще намирате анонси и за новите ни броеве.

Нашите автори са някои от най-талантливите журналисти и писатели в България – тук ще откриете текстовете им, функционално обособени в авторски рубрики.

И архивите оживяват! Малка част от безценния ни архив от последните 7 десетилетия вече е достъпен. Вижте как са изглеждали кориците на списанието от 1945 г. до днес. В следващите месеци очаквайте най-интересното от съдържанието на „Жената днес“ през годините – скъпонеценни свидетелства за времето, когато нашите майки, баби и прабаби са (пре)откривали женствеността.

Екипът на сайта на „Жената днес” са редакторите на списанието – Лилия Попова и Йоана Гъндовска.

 

 

lilia

Лили е редакционен директор на онлайн изданието ни и главен редактор. Тя е журналист от 23 години, първо в „24 часа“, а после във в. „Сега“. От 12 години работи в сп. „Жената днес“. Обучавала е журналисти в първата информационна агенция в Афганистан Pajhwok Afghan News през 2004-2005 г.

 

542708_3901308092630_1619455390_n

Йоана е заместник-главен редактор на сп. „Жената днес“ от 2012 г. Преди това e била главен редактор на публицистичното предаване по bTV „Отпечатъци“ с Мира Баджева. Започнала е стажа си в „24 часа“ и дълги години е била част от острието на политическата журналистика във в. „Сега“.

 

Красивото оформление на сайта ни е дело на Александър Варов, Александър Близнаков, Стефан Парнаров, Атанас Дулев и Кирил Алексиев от Design Picnic Studio.