Един мъж на средна възраст ми каза, че толкова отдавна не е правил секс без презерватив, че вече почти е забравил какво точно е усещането от взаимното доверие!

Сигурен е обаче, че не му липсва.

condom2Докато държи цигарата между дългите си пръсти, заявява със самодоволна гордост, че вече е достигнал съвършенството да намира много повече удоволствие в собственото си спокойствие, отколкото в споделената любовна игра.
Мисля си, че цинизмът му отива почти колкото тридневната му брада, но зная, че не искам да попадам в леглото му. Повтарям си, че е време да се науча да бягам от тези мъже.

Избягвам втренчения му, леко подигравателен поглед и го питам не прави ли изключения. За презервативите, де. Зная, че има готов отговор. Тези мъже винаги имат готов отговор.

Някога правел изключения. Тогава бил млад и глупав. Сега вече е голям и умен. Архитект. Знае коя стена в заведението е носеща, къде е север и къде юг и кой е авторът на паметника в градинката на НДК. Знае и други неща, ама ги забравих. Докато обяснява теорията си за любовта, доверието и презервативите, драска нещо на салфетката си. Мисля си, че има най-красивите ръце.

Казва, че човек може истински да обича другите, само ако много обича себе си. А ако обича себе си, трябва да се пази.

Толкова е логично, че малко ми остава да заръкопляскам от възхищение и да хукна към аптеката за презервативи. Добре, че все пак имам някакво достойнство, пък и ни е първа вечер, ще се държа на положение.
Той не пропуска да отбележи мълчанието ми с победоносна усмивка и ми подава нарисуваната салфетка. Пеперуда. Най-красивата миниатюрна пеперуда. Вече зная защо жените го обожават. Аз обаче си обещавам да устоя. Защото все още вярвам в доверието. Колкото и старомодно да звучи.

Малко статистика: все пак презервативът не дава 100% сигурност – 15 от всеки 100 се късат. Освен това поначало кондомът пази само от инфекции, локализирани в областта на половите органи. Оралният секс например също е опасен и носи риск от заразяване със сифилис, гонорея, хламидии, херпес, дори със СПИН, ако имате раничка в устата. Презервативът не предпазва и от срамни въшки и краста.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара