Снимки: Дилян Марков

Тя е известна у нас като бившата снаха на Милко Балев, макар отдавна да е разведена с Калин Балев и да е популярна в света на модата със собствената си кариера. Ралица е сред най-успелите български манекенки. Омъжена е за швейцарския бизнесмен Джон Балдзарини и има дъщеричка Маргарет на 4 години. На 45, по дънки, ниски ботуши и пусната коса, докато върви към мястото на срещата ни, Ралица почти предизвика верижна катастрофа в центъра на София.

Ралица, виждам, че дъщеричката ви тича около вас. На какъв език си говорите с нея?

Говоря й на български, италиански и английски. Четем книжки на английски, гледаме филмчета на английски. В България говорим повече на български. Учудващо, но това въобще не я обърква, тя се ориентира чудесно. Даже когато сме в компания с хора, които говорят на различни езици, тя се обръща към всеки на неговия език. Има и руско приятелче, с което говори на руски.

Интересно ли й е в България?

О, да, много. Тя вече расте и разбира повече. Дори притеснено ми каза скоро: „Мами, аз имам толкова приятелчета в България, само тук мога да си направя парти за рождения ден!“.

Вие къде се чувствате най-добре?

Навсякъде. Свикнала съм да пътувам. А напоследък България се разхубави, стана привлекателна страна. Явно Европейският съюз влияе добре на България, независимо кой е на власт тук. Моят живот е такъв, че не мога дълго да се задържам на едно място. Сега се възползвам от факта, че Маргарет още не ходи на училище, за да можем да пътуваме заедно.

Откакто тя се появи, светът ви започна да се върти около нея?

Разбира се. Нищо по-естествено за една майка. Мисля, че и двете само можем да печелим от общуването една с друга. Някои майки от рано дават децата си в детски заведения, искат да ги направят самостоятелни, не мога да ги упрекна. Маргарет е създадена в зряла възраст и вероятно затова я оценявам много повече. Вярвам, че първите 7 години са най-важни и се старая. Това, което аз ще й предам, ще й остане за цял живот.

Изглеждате спокойна и овладяна майка, като по учебник.

Случва се да изгубя търпение, но много рядко. Старая се да бъда търпелива. Дъщеря ми е Скорпион и има много силен характер. Затова търся равновесие в нашите отношения – от една страна, не искам да й позволявам да се налага върху мен, от друга – не искам да пречупвам волята й.

 

Общуването не трябва да е битка кой ще надделее.

 

Аз съм любвеобилна и грижовна майка, даже прекалено. Но същевременно съм много строга. Има неща, за които не отстъпвам – подреждане на играчки, да държи на думата си, да бъде точна и да не закъснява… Но после си давам сметка, че е само дете. Мога да съм по-умерена в изискванията си. Мисля, че е много хубаво за една жена да има дъщеря. Връзката е много силна.

Все повече жени се отказват от майчинството за сметка на кариерата си или просто на грижа за себе си.

Майчинството е инстинкт, но също и отговорност. Щом е решила да не става майка, значи една жена не е намерила точната ситуация. Да не създадеш дете, може би е по-отговорно от това да направиш дете на всяка цена и при всякакви условия. Уважавам това решение.

 

 

Цялото интервю четете в новия брой на „Жената днес”.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара