Бургозоне е семейна бутикова изба, която през последните 15 години се наложи като посланик на качествени и елегантни български вина в 23 страни по света.

Съблазнително е да опитаме вината, които ни направиха известни на 4-ри континента: свеж Совиньон Блан за класици, най-награждаваното българско Шардоне за познавачи, Вионие – класирано от Оз Кларк като Топ 6 в света – за винени любители, ароматна Тамянка и елегантна Гъмза за всеки родолюбец, както и незабравимо Пино Ноар, избрано между 100-те вина на годината в САЩ. Всички вина на Бургозоне са веган и са създадени от ръчно брано грозде от устойчиво гледаните ни лозя край река Дунав.

Навсякъде по света виненият туризъм се счита за неповторимо преживяване сред древна история, природа и кулинарна традиция. В Шато Бургозоне с удоволствие отварят врати, за да ни поканят на една по-различна винена дегустация, съчетаваща природа, история, култура и гастрономия.

Всеки е „добре дошъл“ на винен тур и дегустация, за да разбере каква е тайната зад световния успех,  какво e тероар, как се създава напитката на боговете и да се наслади на чаша вино сред най-красивите лозя в пленително шато, на брега на незабравимия син Дунав.

За виното казват, че е пътуване за човека – връща го към вековните традиции, разказвайки история за раждането на лозите, грижата на хората, които ги отглеждат и сътворяват виното, а всяка глътка ни пренася в лозето, избата и региона. Неслучайно първите производители на божествения еликсир траките са отглеждали грозде в нашите земи – там където са лозята на Бургозоне, а най-опияняващата част от богатата история на България е свързана с виното.

„Ние правим вина с индивидуален характер, с „усещане за принадлежност“ и които са показателни за потенциала на региона на Дунавската равнина“ – споделят от Бургозоне.

„Вината ни са отличени с над 150 медала от най-престижните световни винени конкурси и се нареждат сред „най-добрите български вина“ в най-авторитетните национални класации. Разбира се всеки може да ги опита, но една винена дегустация в шатото безспорно е неустоимата комбинация между вино и пътуване до брега на великия Дунав.“

www.burgozone.bg

Facebook Twitter Google+

0 Коментара