Новата кулинарна библия „У дома“, създадена от шеф Силвена Роу, ще има своята софийска премиера на 4-ти ноември (събота), от 16:00 ч., в книжарница Сиела, в Mall of Sofia. По време на представянето, гостите ще имат възможността да получат автограф лично от автора.

Тази неделя (29.10.2023 г.) топ кулинарът ще бъде в Пловдив, за да се срещне на живо с любителите на домашно приготвената храна в книжарница „Orange“ (ул. „Княз Александър I-ви” 31).

„Чрез моите рецепти бих искала да вляза във вашите домове, да донеса частица от моето разбиране и усещане за храната. Да споделим прекрасно кулинарно пътешествие, да се насладим на чудесни ястия, сякаш сме на една маса у дома.“ – споделя шеф Силвена Роу за новата си книга.

“У дома“ е истинска кулинарна библия, която включва в себе си ястия, както с традиционни за родната ни трапеза варива като ориз, боб, леща, така и с навлизащите в кухнята на съвременните домакини чиа, киноа, но и сортове ориз, боб и леща, внасяни от далечни земи – императорски ориз, боб Мунг, френска леща.

Страниците на кулинарния наръчник ще ви срещне с любими и добре познати вкусове, но и ще ви изкуши да експериментирате с ястия, идващи от далечни и екзотични земи. В книгата ще откриете рецепти като „Моето пиле с ориз“, „Кюфтенца от кайма и ориз с авокадо сос“ и “Азиатско пържено пиле със сусам, броколи и жасминов ориз”. Всички 80 рецепти са красиво илюстрирани и създадени от най-качествени зърнени храни и варива от асортимента на “Крина”.

За книгата „У дома“ шеф Роу, черпи вдъхновение не само от опита натрупан с годините работа в световните кулинарни столици, но и от детските си спомени от родния Пловдив и философията си за здраве и дълголетие, постигнати чрез биохакинг.

Рецептите на шеф Силвена Роу със зърнени храни и варива са истински кулинарен фюжън от минало, настояще и бъдеще, който ще впечатли малки и големи и ще помогне на всеки да сготви своя кулинарен шедьовър, впечатлявайки с вкус, вид и оригиналност.

Силвена Роу

Силвена Роу е шеф готвач с над 35 годишен опит. Позната е като най-колоритния член на журито на обичания формат Masterchef. Носител на престижни кулинарни награди и автор на 13 книги, тя повдига завесата за тайните на готварството пред най-взискателната публика – нейното семейство. Като дъщеря, съпруга, майка и баба, шеф Роу се отнася с изключителна отговорност, старание и любов към това, което поднася у дома.

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара