Madrí Excepcional е най-новата премиална марка бира на българския пазар. Тя е плод на сътрудничеството между пивоварна компания Molson Coors и мадридската пивоварна La Sagra, и е вдъхновен от динамиката и колорита на космополитния Мадрид.

Madrí Excepcional е модерен, прогресивен градски бранд, който  стъпва за първи път в Централна и Източна Европа. Бирата е лансирана в Обединеното кралство през 2020 г., където има огромен успех, а през 2023 г. става четвъртият най-голям наливен лагер бранд по обем продажби. Малко след пускането си на пазара Madrí Excepcional печели две престижни отличия – златно от наградите International Beer Challenge (IBC) през 2021 г. и сребърно от Световните награди за бира през 2021 г.

Madrí Excepcional обединява дългогодишното пивоварно наследство с иновативното  пивоварство, за да улови „El alma de Madrid – „душата на Мадрид“. Продуктът носи всички характеристики на модерния европейски лагер: свеж и мек, с 4.6% алкохолно съдържание. Премиум бирата е със средна газировка и светъл, златисто-меден цвят, придружен от гладка пяна и богат аромат на цветни хмелови нотки.

Душата на марката се крие в магията на съвременен Мадрид: модерен, прогресивен и градски, който обаче пази богатата култура и многовековните традиции на Испания. Именно сливането на наследството с иновациите е това, което отличава бранда и го прави наистина изключителен. Той е олицетворен от „Чулапо“ (Chulapo) – група от хора, станали популярни в Мадрид през XIX в. със своя изтънчен стил и дръзко поведение. Отличителната фигура на Чулапо заема централно място върху етикета на Madrí Excepcional, а днес терминът често се използва за хората на Мадрид и духа на оригиналните Чулапо, който продължава да живее в тях.

В България Madrí Excepcional се предлага в стъклени бутилки от 500 мл, кен от 500 мл и мултипак, както и в наливна форма в избрани заведения и ресторанти.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара