Много хора смятат, че вкусното и здравословното хранене са две несъвместими неща, но това не е вярно. Експертите по хранене могат да ви помогнат да разсеете мита, че красотата и пълният стомах си противоречат.

Красотата не е само липсата на наднормено тегло. Лошото хранене може да доведе до проблеми с кожата, настроението и благосъстоянието. Някои хора смятат, че здравословният начин на живот може да причини нещастие.

Експертите не съветват да се откажете от всичко, но съветват да рационализирате диетата си и да бъдете по-активни.

Всички най-сладки и вкусни неща сутрин

Имате около 3-4 часа, за да се поглезите с нещо сладко. Може да бъде всичко – от шоколад до млечни шейкове. Разбира се, трябва да знаете кога да спрете. За да разберете какво количество храна ще бъде нормално, ще трябва да слушате себе си. По-малко е по-добре. 250 грама е идеална закуска.

Препоръчително е да спрете да ядете сладки или мазни храни към обяд. Ако ставате в 8 часа, това е приблизително 14-15.00 часа.

Този режим ще ви помогне да не пълнеете, като същевременно се наслаждавате на вкусна храна. Тази техника също ще ви помогне да повишите настроението си. Доказано е, че сутрешните „лудории“ имат по-малко негативни ефекти върху стомаха. Това улеснява заспиването и събуждането, което означава, че ще имате повече сили и добро настроение.

Обядът е важно време, защото трябва да се запасим с енергия за останалата част от деня. Голяма чиния с храна трябва да бъде разделена на две половини. Яжте половин порция за обяд към 13-14 ч. Другата половина може да се изяде след около два часа.

След обяд определено трябва да се движите повече. Разбира се, не веднага. Например, можете да посетите фитнес залата след работа или да ходите 30-40 минути с интензивно темпо, ако не разполагате с достатъчно време. Можете да правите упражнения у дома –  йога или да бягате на пътечка. Вечерта трябва да сте възможно най-активни.

След 16:00 часа можете да ядете всякакви плодове, а също и да преминете от тежки храни към ферментирали млечни продукти. След 18:00 часа е препоръчително дори да не ядете, защото тялото ви ще трябва да си почине и да се подготви за сън. Вечер и още повече преди лягане вътрешната работа на тялото се забавя.

Всякакви зеленчуци и плодове можете да консумирате както искате. Можете да направите салата от тях или просто да хапнете от време на време ябълка или праскова – вида на плодовете и зеленчуците е само по ваша преценка. Тази техника помага да продължите да ядете вкусна храна, но да не вредите на тялото си, причинявайки му стрес.

Още съвети

Красиви зъби

Здравите зъби са резултат от правилното хранене, а не само от миенето им. Първо, забравете за честата консумация на сладки газирани напитки, кафе и черен чай, въпреки че последният може да бъде полезен в умерени количества. Заменете тези напитки със зелен чай. Полезни са храни с високо съдържание на витамини A, D, C: млечни продукти, риба, ядки.

Страхотна кожа

Най-важното правило, което трябва да се опитате да спазвате, е голямото потребление на чиста питейна вода. Някои хора се чувстват комфортно да пият литър на ден, други дори два, но това не е толкова важно. Основното нещо е да не пиете точно преди лягане и да пиете една или две пълни чаши нестудена вода сутрин веднага след събуждане. Голямото количество влага прави кожата по-гладка и по-малко суха.

  • Рибата е полезна и за кожата.
  • Мастните киселини овлажняват кожата.
  • Витамин С помага в борбата с бръчките. Има го много в плодовете и зеленчуците. Хранейки се по този начин ще изглеждате по-млади.

Красива коса

Това е особено важно за хората с дълга коса. Тя ще изглежда по-красива, ако по-често ядете млечни продукти, ядки, яйца и птиче месо. Тези продукти увеличават скоростта на растеж на косата, тоест нейното обновяване. Освен това я правят и по-малко чуплива.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара