Във връзка с ескалацията на напрежението на територията на Израел  през последните седмици и поради задълбочаващия се военен конфликт, след внимателна анализ на рисковете за сигурността, авиокомпания „България Еър“ временно преустановява полетите по редовната си линия София – Тел Авив – София.

Основен приоритет на националния превозвач винаги е бил гарантирането на безопасността на пътниците и екипажа, а усложняването на обстановката в Израел води до значителен риск за сигурността на гражданските полети от и до летището в Тел Авив.

Поради повишения военен риск, всеки отделен полет до близкоизточната страна подлежи на предварителна преценка и потвърждение на застрахователното покритие, като усложнената ситуация прави невъзможно получаване на необходимото разрешение за извършване на полетите.

„България Еър“ информира надлежно пътниците за промяната по техните резервации и издадени билети. Отмяната на полетите се налага поради независещи от авиокомпанията причини, възникнали в условията на извънредни обстоятелства и вследствие на военната конфронтация в Израел.

При вземане на решенията за отмяна на полетите от/до Израел, са съобразени разпоредбите на Закона за гражданското въздухоплаване, както и приложимите регламенти на ЕС и международни договори.

Националният превозвач съжалява за причиненото неудобство и дава възможност на засегнатите пътници за безплатна промяна на датите по всички закупени билети за пътуване от/до Тел Авив в срок до една година.

Бихме искали да уверим всички наши пътници, че авиокомпания „България Еър“ следи отблизо развитието на ситуацията, препоръките на държавните власти, и след взискателна оценка на риска ще Ви информира допълнително за възможностите за пътуване.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара