Сезонът на есенните затъмнения завършва с лунно затъмнение на 28 октомври в 23:14 ч. в Телец върху възходящия лунен възел. Чрез това астрологично събитие вече се набелязват нови задачи поне за следващите 6 месеца. Слънцето е засенчило Луната, което означава, че интуицията е почти нулева – за разрешаването на проблемите трябва да се прилага логиката.

Телецът е най-материалният знак на зодиака. Затъмнението в този знак ще внесе смут, ще обърка, ще ориентира понякога към купуване на ненужни и нискокачествени стоки. Опитайте се да пестите ресурси, както физически, така и финансови, първо преценете плюсовете и минусите и тогава предприемайте някакви действия. В същото време поговорката „скъперникът плаща два пъти“ работи добре.

Периодът на нарастващата Луна този път е много предизвикателен, тъй като е коридор на затъмненията. Но още след лунното затъмнение на 28 октомври животът постепенно ще навлезе в обичайния си ход. За да не се разочаровате в този ден, през втората половина на октомври трябва да измервате придобивките си с необходимостта, смисъла, количеството и качеството.

От 27 до 29 октомври е по-добре да не правите неща, които са много важни за вас.

Лунното затъмнение в Телец се управлява от Венера, която пътува в знака Дева, където има слаб статус. В същия знак се намира и негативна кармична точка – Черната Луна, която насърчава патологичното трупане на средства, увеличава желанието да се трупат за бъдещето.

Много е важно при това лунно затъмнение да поддържате вътрешно равновесие в трудни ситуации, да укрепвате отношенията си и да не увисвате, отклонявайки се от същността си. Не предавайте себе си, стремежите си и принципите си! Следващото лунно затъмнение в Телец ще бъде на 30 октомври 2031 г.

Лунното затъмнение на 28 октомври 2023 г. завършва определен двугодишен цикъл, свързан със серията Сарос 7 S, която има тежка енергия. Годините от тази серия Сарос са изброени по-долу:

 • 21 август 1933 г. Слънчево затъмнение в Лъв
 • 04 септември 1933 г. Лунно затъмнение в Риби
 • 01 септември 1951 г. Слънчево затъмнение в Дева
 • 17 август 1951 г. Лунно затъмнение във Водолей
 • 11 септември 1969 г. Слънчево затъмнение в Дева
 • 27 август 1951 г. Лунно затъмнение в Риби
 • 23 септември 1987 г. Слънчево затъмнение в Дева
 • 07 октомври 1987 г. Лунно затъмнение в Овен
 • 03 октомври 2005 г. Слънчево затъмнение във Везни
 • 17 октомври 2005 г. Лунно затъмнение в Овен
 • 14 октомври 2023 г. Слънчево затъмнение във Везни
 • 28 октомври 2023 г. Лунно затъмнение в Телец
 • 25 октомври 2041 г. Слънчево затъмнение в Скорпион
 • 08 ноември 2041 г. Лунно затъмнение в Телец

Лунното затъмнение на 28 октомври 2023 г. е в интерес на бъдещето, тъй като ще бъде върху Лунния асцендент. Дните преди и след затъмнението трябва да бъдат посветени на преосмисляне, по възможност завършване или извеждане на ново ниво на мащабни дела и проекти, започнати от края на 2021 г.

Сезонът на есенното затъмнение през 2023 г. носи кардинални промени, които

могат да преобърнат живота и перспективите на 180 градуса.

По това време си струва да бъдете максимално внимателни към случващите се събития, да цените взаимоотношенията и ресурсите и да се научите да бъдете честни.

Лунното затъмнение настъпва само по време на пълнолуние. На 28 октомври в 23:14 ч. Луната ще бъде в знака Телец, а Слънцето – в знака Скорпион. Това Пълнолуние ни настройва за трансформация и преобразяване на зоните ни на комфорт, на това, с което сме свикнали и което неусетно се е вградило в живота ни.

Телецът е фокусиран върху уюта, стабилността, постоянството, търпението и издръжливостта.

Скорпионът е готов да се бори за своята територия, за това, което му харесва, което иска. Тези два знака оцветяват лунното затъмнение (пълнолунието) с безкомпромисност, решителност и воля в постигането на целта си. Но то допринася и за повишаване на стреса, увеличава вероятността от трудни и екстремни ситуации.

Предстоящото затъмнение в Телец ще бъде усетено предимно от тези, които имат лични планети (Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс) или куспиди на домовете от 1° до 10° Телец, Лъв, Скорпион, Водолей. Жените и децата също са по-засегнати от лунното затъмнение. Ако се окажете в списъка на „късметлиите“, не забравяйте да спазвате мерките за безопасност. Тези основни правила е важно да спазват и онези, които не познават особеностите на своята натална карта.

Внимателно наблюдавайте ситуациите, срещите, предложенията, мислите, които ви се случват.

Затъмнението акцентира върху значими моменти.

Отложете започването на нови проекти и сключването на важни сделки. Рискът е благородно нещо, но не и по време на затъмнение!

Не вземайте важни решения. Не бързайте! Най-вероятно няма да успеете да направите промени! Неочаквано ви посетиха идеи, дайте си време да помислите.

Подредете себе си: емоциите, реакциите, мислите и чувствата.

Отървете се от старите ненужни, негативни неща. Направете генерално почистване.

Време е да се откажете от лошите навици. Спрете да се храните или да пиете при вътрешни конфликти. Променете живота си сега!

Опитайте се да затворите дълговете. Не реагирайте на външни дразнители, избягвайте да изяснявате отношенията си през този период. Споровете могат да се проточат 9 или дори 18 години, а нанесените обиди – да имат ефект на бумеранг.

Следете за здравето и благосъстоянието си. Профилактиката на хроничните заболявания е задължителна!

Сериозните манипулации с външния вид е по-добре да се отложат. Изключение: спешни случаи.

Въпреки емоционалната сложност в това Пълнолуние има възможност да почувствате вътрешна душевност. Помощ за издържане на общия ритъм на живот ще бъде редът, включително в дома, общуването с вътрешно зрели хора, мъдростта на поколенията, нестандартното творчество. В деня на затъмнението и пълнолунието е добре да отделите време за вътрешна работа, да издишате всички тревоги от деня и в момента на пълнолунието да се настроите на положителна енергия.

Затъмненията са причинени от слънчево-лунни цикли, но за естеството на проявлението им, различни един от друг. Слънчевото затъмнение винаги се отразява на външните ни дейности. По това време хората по-често извършват импулсивни, необмислени действия, опитват се да имат всичко наведнъж, създават атмосфера на суета и хаос. Слънчевото затъмнение влияе особено силно на мъжете: те стават по-раздразнителни, нетолерантни, а характерът им се превръща в бомба със закъснител.

Лунното затъмнение се отразява на вътрешното ни състояние. Мнозина се чувстват изтощени, спомнят си за минали грешки, изпадат в апатични и депресивни състояния. В тези дни е трудно да се формулират мисли, в главата има мъгла, иска ви се да се скриете от всички и да останете сами.

Луната влияе особено силно на жените и децата: появяват се сълзливост, лошо настроение и тревожност.

Сезонът на затъмненията допринася за бързи и дълбоки промени във всички сфери на живота и човешката дейност. Те са катализатори на световните процеси, трансформират системите на международните отношения. Това е време на кризисни събития, но кризата помага за израстването, за изчистването от старото и безперспективното с последващо формиране на нова реалност. Това е просто още един етап от еволюцията. И ако някой не е готов за промяна и израстване, има големи рискове да усложни живота си. Затова трябва да подхождаме практично и прагматично към такива трудни периоди, да трупаме опит и да научаваме добре житейските уроци. Осъзнатост, психологическа зрялост, любов към себе си – това е за Личността!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара