Лаура Вардеварян е от Ереван, Армения, но идва да живее в България преди почти 30 години. По това време Армения е във военен конфликт. Една нощ в съня й се явява починалата й майка, която я съветва да замине за България. Ден по-късно родната й къща е поразена от снаряд и е напълно разрушена – часове след като Лаура си е отишла.

Мъжът й решава да я последва и с дъщеря им идват в България, първоначално в Смолян. Тук Лаура открива ясновидската си дарба, а мълвата за нея обикаля из цялата страна. Ражда се и второто й дете, Сергей, който чувства себе си българин. Младежът завършва Националната музикална академия в поп и джаз факултета и участва в „Гласът на България“ през 2019 г. Дъщеря й живее в Швейцария.

От 12 години ясновидката, която е и дипломиран психолог от Армения, живее в София, но постоянно пътува из страната. Тя работи с хора и по интернет – може да я откриете във Вайбър и на телефони 0887445519 и 0887528700.

 

Лаура, при теб идват много хора за съвет и с желание да надникнат в бъдещето. Какво най-много ги вълнува? Кои са най-честите проблеми?

Напоследък при мен идват много родители на вече пораснали деца. Младите хора често са депресирани, немотивирани, дали от несполучлива любов, или от липса на интересна работа, но посягат и на живота си. Помагам и като психолог, ако е нужно – виждаме се виждаме много пъти и работим. Щастлива съм, че на мнозина успявам да помогна.

Често родителите не могат сами да помогнат на децата си,  защото са склонни да упрекват, да критикуват, строги са. А децата имат нужда от подкрепа и доверие.

Какво прави тези млади хора депресирани? Кое не им е добре в днешния живот?

Търсят работа и не могат да намерят подходяща. Искат да създадат семейство, но се страхуват как ще отглеждат деца. Някак им се иска по-лесен живот, всичко да е наготово, но не се получава и изпитват силно разочарование, че не са полезни за себе си. Но има разлика между мъжете и жените – жените са по-активни, по-способни и по-работливи. Мъжете се държат сякаш по-детински, обичат женското внимание. Това се дължи и на обкръжението, и на възпитанието на родителите.

Забелязвам, че в днешни дни хората над 50-години, в 60-те, 70-те, са по-силни, по-мъдри, по-борбени от младите, не се отказват да търсят щастието, не се отказват от любовта, не искат да остават сами. А младите, особено мъжете, са по-депресирани и уплашени от живота.

Щастлива съм, че успявам да помогна на доста хора да намерят пътя си. Помагам на разделени двойки – когато виждам, че са един за друг, но имат проблеми и не могат да решат нещо.

Много е важна вярата – че има и добри дни и те ни предстоят.

Тоест при теб идват повече хора над 50 години за порасналите си деца и за връзките и любовта си? И повечето са жени?

Да, много жени над 50. Но идват и мъже, идват и богати хора, които имат всичко, но търсят любовта, която им липсва. Търсят помощ. Аз не работя с вълшебна пръчка, но хората трябва да имат търпение и нещата се случват. Мога да им помогна наистина животът им да тръгне в правилна посока и за добро. Няма човек без проблеми и никой не трябва да се срамува да потърси помощ.

Никога не е късно човек да намери любовта и да е щастлив, независимо на колко години е.

Има ли души, които се познават от предишни животи и сега се срещат тук?

Да, разбира се, има много близки души от предишни животи. Можеш да го усетиш още от първата среща често – че това е душа, която познаваш, че това е твой човек. Можеш да го почувстваш, вярваш му.

Казваш, че помагаш на хората във взаимоотношенията в семейството, в двойката. Виждаш ли дали е по-добре двама души да останат заедно или да се разделят?

Да, виждам дали са един за друг или е по-добре да се разделят. Помагам, ако виждам, че са подходящи заедно. Знаеш ли на колко сватби са ме канили? И пет пъти съм кумувала. Има много двойки, на които съм помогнала, и са заедно от години и се обичат.

Но има и случаи, когато виждам, че хората не са един за друг и, че бързо ще се разделят. Виждам кога едно влюбване е загуба на време и по-добре човек да се откаже колкото се може по-скоро. И го казвам веднага.

Идват ли мъже при теб с въпрос дали това е жената за тях? Или само жените сме склонни да търсим ясновидство?

Няма да повярвате, но мъжете идват повече. И повече страдат за жените и семейството. И винаги искат да съхранят това, което имат.

Какво мислиш за изневярата? Наказва ли ни господ за нея?

Не мисля, че ни наказва. Ако един човек изневерява, то значи, че му липсва внимание и обич вкъщи. Никога не съм била против изневерите.

Случва се да дойдат хора да питат за здравето си, за работата си, а аз усещам и ги питам дали проблемът им не е в това, че са самотни, въпреки че имат мъж или жена. И често започват да ми разказват много неща, заради които всъщност би трябвало да се разделят с мъжа си или жена си, но остават в семейството заради децата или от съжаление някакво. А това не е хубаво.

Животът трябва да се живее добре, да вземаме всички хубави неща от него, които господ ни дава. Трябва да правим добро, но и каквото душата ни иска и да не се обвиняваме за нищо. Никога не трябва да си отказваме още и още радостни емоции. Не се страхувайте или срамувайте от това, което сърцето ви иска, независимо на колко години сте. Никога не губете вярата, надеждата и любовта си. Животът е прекрасен.

Никой нищо не планира в живота ви – нито, радостта нито мъката – всичко се случва само както вашата душа го пожелава. Но – за лошите постъпки има карма, която може да засегне и децата ви.

България е изключително красива страна и много енергийно място, но не живеем така, както е нужно. Трябва да се научим да се радваме на чуждата радост и щастие, да не завиждаме на успелите и да помагаме на хората в нужда. И тогава животът в България ще се промени за добро. Направеното добро се връща.

Как се случва ясновидството при теб?

Когато мама почина, бях много тъжна като всеки човек след такава огромна загуба. Но мама се появи в съня ми и ми каза да замина за България. Много се изненадах защо България, но я послушах. Каза ми, че там ще помагам на хората, за което тя ще ми помогне. Не знаех как точно. Каза ми още, че в България ще имам още едно дете, момче. И така се случи. Сергей вече е голям мъж и певец, роди се и порасна в България.

Постепенно, докато говорех с хората, започнах да виждам проблемите им, и не само, но и какво ги очаква, започнах да им помагам да разрешават трудни ситуации.

Как виждаш информацията за хората?

Трябва ми рождената дата и час, името, снимка, ако става дума за човек, който не присъства. Ако присъства – гледам го в очите. И информацията започва да идва, сякаш някой ми я диктува. Мисля, че е наследствено. Мисля, че мама имаше ясновидски способности, казвала е доста неща, които са се случвали. И тя ми помага много и до днес, вярвам. Когато имам въпрос за даден човек, вземам снимката му, слагам я под възглавницата си и преди да заспя я питам. Отговорът идва от нея насън.

Често си ходя в Армения и първо отивам на гроба на мама. Благодаря й, говоря си с нея там, чувствам, че се зареждам с нова енергия.

Станаха вече 30 години откакто развих тези си способности. Все повече и повече хора идват, стотици и даже хиляди се връщат с благодарност. И известни, и неизвестни, и бедни и богати.

Значи хората идват обратно, за да кажат, че твоето виждане за бъдещето се е случило?

О, да! Много хора пишат или идват. Пазя си тези съобщения, радва ме да знам, че съм помогнала или спасила някого. Че съм помогнала някой да промени живота си за добро.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара