Чували сте всички типични предупреждения за ретроградния Меркурий – не подписвайте договори и в никакъв случай не пишете на бившия си. Това, което може би не знаете, е защо това явление има склонност да нарушава финансовите споразумения и да подтиква хората да преразглеждат миналите си връзки.

Когато Меркурий е ретрограден, което просто означава, че планетата се движи по обратна орбита, астролозите смятат, че всичко, което се управлява от тази планета, се променя. Меркурий управлява комуникацията, търговията и технологиите, така че това са основните теми, които се засягат, въпреки че може да ги видите засегнати по малко по-различен начин в зависимост от зодиакалния знак, през който преминава Меркурий.

Логично е тогава ретроградният Меркурий винаги да съвпада с повреда на компютъра или на колата – но защо е внезапното желание да се върнете към взаимоотношения, които са приключили по основателна причина? Всички ретроградни движения имат потенциала да повдигнат въпроса за миналото благодарение на възприеманото от тях движение назад, което връща на преден план това, което някога е било зад нас. Няма как да избегнете въздействието на ретроградния Меркурий. Както казва астрологът Сюзън Милър пред Wall Street Journal, „ефектът му е толкова очевиден“. Въпреки това можете да се подготвите за тях. Ние сме ви помогнали с този кратък наръчник за следващите  периоди на ретрограден Меркурий.

13 декември 2023 г. – 1 януари 2024 г.

Меркурий ще бъде ретрограден за последен път през 2023 г. от 13 декември до 1 януари. Това би трябвало да направи празничния сезон интересен, особено за тези, които обичат да пазаруват в последната минута онлайн! Този път планетата ще бъде ретроградна в два зодиакални знака: първо в Козирог, а след това в Стрелец.

През първата половина на тази ретроградност бъдете нащрек за ефекти в областите от живота, засегнати от Козирога, управляван от строгия Сатурн. Експертите съветват, че кариерата, публичният ви имидж и професионалните ви цели ще бъдат най-уязвими. Можете да очаквате обърквания на работното място и недоразумения, които имат потенциала да засегнат репутацията ви.

Втората половина на този ретрограден Меркурий ще протече в огнения Стрелец, управляван от безгрижния Юпитер. Стрелецът оказва влияние върху ентусиазма, ученето и философията, а неговите жители са известни с това, че поднасят информацията откровено. Когато Меркурий преминава в този знак, бъдете готови за това, че нормалните ви социални филтри ще се сринат, което ще ви позволи да се засрамите или да обидите другите – например най-добрия си приятел или партньор – с думите си. Само не забравяйте – всеки аспект от живота, засегнат от ретроградния Меркурий, също е подходящ за преразглеждане. Не се страхувайте да прецените как сте подхождали към тези въпроси в миналото през това време и да измислите план за постигане на по-добри резултати в бъдеще.

Дати за ретрограден Меркурий през 2024 г.

Първият ретрограден Меркурий за 2024 г. ще се случи в огнения знак Овен, като ще започне на

1 април и ще продължи до 25 април.

Въпреки че хората с Овен в звездната карта са решителни и смели, обикновено е по-добре да не предприемат големи стъпки през това време, като започване на нова работа или сключване на сделка за къща. В края на краищата, този период може да бъде съпроводен с много несигурност и неразбирателство. „Обстановката ще бъде доста флуидна и променлива, независимо от това какво ви казват или какво мислите“, казва астрологът Сюзън Милър чрез Astrology Zone.

Към края на лятото Меркурий ще бъде ретрограден както в

Дева, така и в Лъв от 4 до 28 август.

Това може да е добър момент да проверите как се грижите за себе си и как се организирате. „Девата е много свързана с взаимодействието между ума и тялото, така че съществува и идеята да преразгледате подхода си към благосъстоянието“, казва астрологът Стефани Гейлинг пред Well+Good.

Последната ретроградна фаза на Меркурий за 2024 г. ще се проведе от

25 ноември до 15 декември в знака Стрелец.

За щастие, този период на ретроградност е съвсем близо до сезона на празниците.

Дати за ретрограден Меркурий през 2025 г.

Ако погледнем напред към 2025 г., Меркурий ще бъде ретрограден общо три пъти. Първият ще започне в Овен и ще завърши в Риби от

14 март до 7 април.

Когато навлезе в Риби, мисленето ви може да е замъглено, а и като цяло да не се чувствате добре. Въпреки това творческите ви занимания могат да ви помогнат да се съсредоточите и да се заредите с енергия през този сложен период.

По-късно през годината Меркурий ще бъде

ретрограден от 17 юли до 11 август в огнения знак Лъв.

Макар че Лъвовете често се радват на светлината на прожекторите, Меркурий може да има други планове нещата да се объркат. С други думи, пригответе се да се смущавате от неуспехи на работното място или в училище, но не забравяйте, че това е само временно.

Последната ретроградност на 2025 г. ще бъде

между 9 и 29 ноември,

като ще започне в Стрелец, но ще се успокои в Скорпион. Въпреки че Скорпионът ще жадува за чувство на контрол през този несигурен период, вие се носете на вълната, знаейки, че тя в крайна сметка ще свърши.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара