Предстоящият концерт на Ed Sheeran предизвика рекорден интерес сред българската публика. Историята на концертния бизнес у нас досега не познаваше такъв интерес и наплив от фенове за музикално събитие.

Истерията беше очаквана от страна на организаторите – световният промоутър АEG и българският партньор – Fest Team и затова бяха взети и всички предварителни мерки – някои от тях – тотално новаторски за територията ни и с основна цел да предпазят публиката от злонамерени практики и нерегламентирана препродажба и некоректни търговци. Въведена бе допълнителна страница за предварителна регистрация, виртуална опашка за покупка на билети, която се адаптираше в реално време, телефонна линия за Въпроси и Отговори за феновете и постоянни информационни бюлетини към хилядите желаещи да закупят билет за българската дата за „+ – = ÷ x“ Mathematics турнето на суперзвездата. 

Стефан Еленков, изпълнителен директор на Fest Team: „Интересът към концерта на Ed Sheeran в България действително е безпрецедентен. Благодарим на феновете за търпението по време на процеса на покупка на билети, но всяка стъпка от него е за тяхната собствена сигурност и за да се предпазим от некоректни практики, ботове и прекупвачи.“ 

90 % от билетите за концерта вече са изчерпани, а останалите бройки продължават да бъдат на разположение като купувачите се допускат автоматично и на равни интервали. Официалният портал, който обслужва продажбата на билети ticketstation.bg, вчера се сблъска със задачата да обслужва заявките на стотици хиляди нетърпеливи фенове на Ed Sheeran всяка секунда, а това се оказа предизвикателство за капацитета на банковите терминали у нас. Опашката, с която феновете се сблъскват реално гарантира конкретен брой потребители, които да бъдат допускани до продажбите, за да се осигури пълна работоспособност на разплащателните терминали. Въпреки техническото забавяне, предизвикано от изключителния интерес към артиста, датата в София, заедно с тази в Загреб, е най-продаваната за турнето за последните 24 часа в Европа, а технически проблеми имаше и в други територии. 

Екипът на TicketStation работи активно по отстраняване на индивидуалните проблеми с плащанията, а всички потребители, които се сблъскват с предизвикателства по време на процеса на покупка и днес, могат да се свържат с портала на клиентските линии, отворени специално за феновете на Ed Sheeran – +359887117741, +359887117774, +359887117764, +359883288053, както и по e-mail на es@ticketstation.bg.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара