Никога не съм обладавала специфичен интерес отвъд практическото приложение по темата за това чудо на чудесата, за тази terra incognita, за тази светая светих – негово величество Женският оргазъм. В по-голямата им част в отношенията ми с противоположния пол не се е подвизавал разговор за достигането на върха, кулминацията, КРАЯ, освен под формата на Въпроса на въпросите – “Свърши ли?” Вероятно това е причината, поради която след почти 15 години относително редовен сексуален живот открих, че оргазмът е като совите – не е това, което е. Или поне моят оргазъм не е това, което съм си мислела.

Наложи се да изпадна в продължително безсексие и да започна да използвам секс играчки самостоятелно, а не като част от любовната игра, за да открия, че онова усещане, че всеки момент ще се напишкаш, което се явява при по-грубо сношение или проникване под определен ъгъл, може да бъде етап от достигането, но не е оргазъм. И че в тялото ми се подвизават не просто точки, а цели области, за чието съществуване, стимулиране и правилно експлоатиране дори не съм подозирала.

Блажени са невежите.

Но още по-блажени са онези, които след като са открехнали капака на кацата с меда, са го отместили и са бръкнали вътре с две ръце. А после и са скочили в меда.

Поради някаква върховна тъпотия и ограниченост години наред бях смятала, че самозадоволяването е територия за хора без партньор, за такива, на които нещо не им достига, за всякакви “други”, но не и за мен – активната, атрактивната, която винаги е имала на разположение някого, с когото да прави секс и затова не й се е налагало да прави сама със себе си. Какъв беше ужасът ми, когато осъзнах, че тази глупост ме е лишила от възможността да опозная тялото си, да го разбера, да науча какво и как ми доставя удоволствие! Нещо повече – липсата на познание за собственото ми тяло ме беше вкарала в капана на това да заблуждавам партньорите си, че съм на върха на сладоледа, когато дори не бях поглеждала към него. А нагоре имаше само един път.

Кой да ти каже, че мастурбацията е най-сигурният път към оргазма?

И тук не става дума само за пипане, галене, търкане и проникване. Вероятно във всеки материал а ла “Пет тайни на женския оргазъм” заинтересован човек би могъл да прочете за видовете стимулация, при кои пози проникването е най-дълбоко и при какво темпо е по-лесно да се достигне до кулминацията. Или как да разпознаете дали партньорът симулира, или наистина изпитва оргазъм.

Става дума за приемането, за свободата на ума, за умението да изпитваш удоволствие, за отпускането и за стягането – отпускането между ушите и стягането между краката.

Никога не бях разглеждала върха на удоволствието в секса като нещо, на което би следвало да се науча. Смятах го за предзададено, нещо, което се случва от само себе си при определени обстоятелства като наличие на партньор и извършване на възвратно-постъпателни движения. Да, ама не.

Нужно беше да се отдам на мотивирано от любопитство и принуда самозадоволяване, за да разбера, че химичните, биологичните и физиологичните предпоставки може и да са необходимо, но далеч не са достатъчно условие, за да достигна до върховното сексуално преживяване.

В самотните занимания научих, че изключването на мисловния процес, игнорирането на задръжките, предразсъдъците, личните ни табута, притесненията за това какво ще си помисли партньорът, дори предишният ни опит и идеите ни за това какво е добър секс и кое точно усещане е оргазъм, изобщо – пълното освобождаване от оковите на ума, е онова състояние, което ми дава възможност да чуя тялото си и да го последвам в най-съкровените му желания, да го оставя да приеме удоволствието и да му се наслади в пълнота, да се отдам на потока на енергията и да й се доверя за мястото, на което ще ме отведе.

Hello, Оргазъм!

Ти, който си свиване, контракция, опит да задържа вътре удоволствието, което се излива – буквално и преносно – под формата на хормони на щастието и вагинален секрет. Ти, който си пулсация, стягане, непосредствено проявление на живота. И в чиято полза Кегел е измислил прословутите си упражнения, за да те подпомогне със стегната и тонизирана тазова мускулатура.

Впрочем доста ме забавлява фактът, че раждането и оргазмът на практика са една и съща последователност от движения – свиване и разпускане, задържане и изтласкване. Сигурна съм, че това е някаква преднамерена игра на природата.

Да знам какво, как и колко ми доставя удоволствие повиши неизмеримо качеството на сексуалното взаимодействие с другия пол. Оказа се, че да знаеш какво искаш, е полезно упражнение дори когато става дума за секс – много по-лесно е да стигнеш там, където искаш да бъдеш и знаеш най-краткия път. Още повече, че това е улеснение и за партньора и е израз на голямо доверие в отношенията, дори когато са основани единствено на секс.

С което искам да кажа, че любовта е прекрасна добавка, но не е задължителна предпоставка за добрия секс и получаването на оргазъм. Понякога дори е много по-лесно да отпуснеш ума и душата в секса с почти непознат, когато над главата ти не виси меча на последствията за емоционалните взаимоотношения. Тогава единствената задача е да следваш потока на сексуална енергия и дори положението да е катастрофално, просто не повтаряш. А когато не си обвързан с оковите на очакванията и себепредставянето, вероятността от катастрофа е много по-малка.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара