… Тя седи на креслото в кабинета ми. На 23 е. Говори ми за надеждите и страховете си в нова връзка с младеж на години, близки до нейните. Като втора тема се прокрадва проблемът с ниската й себеоценка. Младо момиче, родено извън София, следва в университет, живее в Студентски град. Увеличила си е устните и гърдите, изглежда тъкмо на границата между естественото и преувеличеното, но общо взето, оставя впечатление за свежест и нормалност.

От опит знам, че в първите 2-3 сесии нищо кой знае какво не се споделя. Хората работят първоначално върху силните си, спонтанни емоции… И ето че на четвърта среща тя се престрашава да ми каже, че проституира. Колежка от университета й предложила да се срещне с нейния сутеньор, за да я включат в каталог за богати клиенти. Мъжете плащали по 300 лв. на час и по 1000 лв. – на нощ. Понякога и повече с бакшиша…

По някаква причина аз имам повече мъже клиенти като психотерапевт, отколкото жени. Вероятно разбирам мъжете по-добре от някои колеги и клиентите ме препоръчват един на друг. Бях чувала много от богатите си клиенти за такива момичета. И, вероятно неслучайно, някой от тях ми я беше изпратил. А ето че сега едно момиче-компаньонка седеше срещу мен, и, признавам, този факт ме свари неподготвена. Нямах никакъв опит с проститутки! Хиляда лева на нощ!

Че какво се прави за хиляда лева на нощ чак толкова?!

Идея нямах! Имах някаква мъглява представа за този вид момичета, но сега едно от тях стоеше на креслото ми, от плът и кръв, и ми предстоеше да науча неща от живота, за който нищо не знаех…

Тя се тревожеше дали момчето, в което се е влюбила, я харесва. Питам как е с клиентите.

– О, там нямам проблем. Чувствам се красива, желана… Те са много мили и старателни. Проблемът ми е, че с клиентите стигам до оргазъм, а с гаджетата си – никога досега.

– Имаш ли представа защо?

– Не. Много е гадно, но не знам. С клиентите се чувствам красива, а с гаджетата много се срамувам.

Гледам я и не мога да разбера! Млада, красива, поддържана, очевидно и интелигентна. Включена е в списък от специално подбрани млади жени, които се продават скъпо… А няма никакво самочувствие !

Това ме накара да се замисля върху връзката между парите и секса…

Мъжете имат крехки и раними души – точно като нас!

Някак си, ние – жените, си мислим, че мъжете са като пънове, които нямат  чувства, нямат срам, нямат задръжки. Мога да ви кажа, че е тъкмо обратното! Мъжете се притесняват да се разголят точно толкова, ако не и повече, от жените. Те имат същите страхове, свързани с космите им,  коремите им, провисналите дупета, но и още няколко: за оплешивялата глава например…  А да не говорим за един страх, който е само техен, на нас ни е спестен: размера на половия орган. Нашият е така добре заврян между краката ни, така вдлъбнат в тялото, че и да искаме да си го изследваме – няма как. Те обаче си го гледат по цял ден и непрекъснато имат съмнения относно вида му, миризмата му, големината му, ерекцията му и най-вече – относно намеренията му кога да еректира и кога – не! Когато му предстои на един мъж да се разголи и да има полов акт, той изпитва в пъти повече страх, отколкото ние. Ето защо мъжете разработват стратегии как да се държат по време на секс и тези стратегии понякога са откровено комични! Чупят стойки, правят пози, измислят някакви невероятни простотии, повтарят сцени от порното, кривят си физиономиите кой както си го представя, издават шашави звуци, говорят глупости… въобще… първите 2-3 пъти си е цял спектакъл!

Как помагат парите на мъжете?

Парите значително облекчават мъжа. Той измества страха си от това как ще се представи и как ще го възприемат към една чисто търговска сделка: плащам си! Например, като иде в сервиза да му сменят гумите, не се притеснява дали е космат и колко, защото там се интересуват от това дали ще си плати сметката. Платеният секс изведнъж става еквивалентен със смяната на гумите – плащам си, значи ще ми свършат работата, без да ми гледат космите на корема. Между другото, няма двама еднакво окосмени мъже и това силно ги тревожи. Защото някаква еднаквост поне би ги успокоила. Някаква типология: окосмен от първи вид, окосмен от втори вид, окосмен от трети вид… Обаче по отношение на окосмяване, те са така различни, че това страшно ги плаши. И затова с такава радост нападнаха козметичните салони, които им премахват космите.

Но да бяха само космите …

Хайде, при главите има два типа: плешиви и с коса. Там се оправят някак, защото знаят, че има жени, харесващи плешиви, и жени, нехаресващи плешиви. Това им дава някаква структура. С коремите също има два типа: с корем и без корем. С мускулите на ръцете – пак така. Обаче какво правят с размера, формата и ефективността на члена си, където видовете са много и неподлежащи на дефиниция, на всичкото отгоре и се променят с възрастта? Нищо не могат да предвидят! Затова мъжът харесва да плаща. Плащайки, всичките му тези въпроси отпадат. Получава си оргазма, става и си заминава без излишни драми относно тялото си.  За разлика от нас, тях природата ги е ощастливила с лесен оргазъм, стига да има ерекция и от това те се възползват с пълна сила.

А да не отваряме другия клъстър въпроси: що за човек съм аз ? Който е много, много по-страшен от този за размера и вида на члена. Щото  жените искаме да е успял, работлив, мил, внимателен, разбиращ, добър баща, добър син, сръчен, да не е мързелив…  и какво ли още не…

Как помагат парите на жените?

Да се върнем на момичето. Ще я нарека Лили. Ето че Лили взима по 1000 лв. на нощ, в която нощ мъжът най-често й разказва живота си, проблемите си, и я люби 2-3 пъти. Обаче това не я кара да се чувства страхотно. Себеоценката й е близка до нулата. Защо? Защото жените, също както и мъжете, имаме своите си колебания относно корема, бедрата, лицето, косата и още куп дребни кусури по тялото си. Мъжете, които плащат на Лили, не са дошли заради нейното перфектно тяло или лице, а заради лесната достъпност.

Всички ние – и мъже, и жени, някога сме били бебета. Когато сме били пеленачета, нашите мама, татко, баба и други хора са обожавали телата ни. С истинско обожание! Обожавали са тъкмо голите ни тела! Такива, каквито са! Ние сме се научили на любов точно тогава, когато възрастните са обожавали всеки милиметър от нашето съвършено бебешко телце, и като възрастни искаме същото! Изпитваме потребност някой да обожава тялото ни по същия начин. Това ни кара да се чувстваме обичани и на свой ред да откликваме с любов.

Така погледнато, парите не помагат на жените.

Е, да, помагат им да си платят сметките, но определено не ги карат да се чувстват желани и обичани. За да откликне с любов, на Лили й е необходим мъж, който да я люби заради обожанието си към нея, а не защото си е платил.

В същото време обаче се задейства един друг инстинкт – този за материалното обезпечаване, заложен откак свят светува в повечето животински видове. И той гласи, че ако мъжкият те обезпечава с храна и закрила, ти можеш да му снесеш яйца, да му родиш деца. И ето ти го оргазма!

Шантава работа, нали?

От една страна, Лили не се чувства обичана, от друга, изпитва оргазъм, понеже инстинктът й казва „Този мъж те обезпечава“.  И после как да реши тази дилема? При мен, в кабинета, ако успее…

Сделката пари-секс

е много популярна в сайтовете за запознанства. Един мъж на 42, лекар, ми каза, че повече от половината от жените в най-големия сайт за запознанства искат пари. В това число влизат както професионалните проститутки, откровените измамнички, бедните жени, така и съвсем невзрачни омъжени жени, които искат да си докарват доходи над заплатата. По негово мнение общо процентът на жени, искащи пари от мъже в този сайт, е около 70%.  По един особен начин жените си търсят партньор, искайки пари, докато всъщност копнеят за закрила и любов. Всяка една от тези жени, които заменят секс за пари, би дала мило и драго да намери мъж, който да й посвети живота си.

Всеки мъж би дал мило и драго да намери жена, на която да посвети живота си.

Между тези две групи стоят парите… И вместо да ги събират, ги държат отчетливо настрани.

Какво се случи с Лили на финала?

Нищо. Спря да идва. Не намери решение. От една страна, печелеше много добре, изпращаше пари на родителите си, лъжеше ги, че работи престижна работа и си правеше нови интервенции за външния вид, които уж да й качват цената. От друга, спря да се вижда с момчето, в което беше влюбена. Установи, че този живот й харесва. Има пари, има оргазми, поддържа семейството си. Нямам представа как живее сега.

Какво се случва с богатите ми клиенти мъже? Същото, каквото и преди. Поръчват си момичета като Лили, любят ги в скъпи хотели, черпят ги със скъпо шампанско и ги сменят редовно всеки месец. Обожават съпругите  и децата си и си лекуват депресията при мен или при някой колега.

В тази сделка никой не стига доникъде.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара