Тема на броя / Говорим си за секс

Сексапилната Теди Кацарова украсява корицата на този летен брой. И съвсем естествено в него си говорим за секс. Първият сексолог в държавата Тодор Бостанджиев открехва темата за секса на страниците на „Жената днес“ още през 70-те години на миналия век. Неговият син – доц. Бостанджиев, дава днес отговор на въпроса останаха ли табута в интимността. Сексът и парите, сексът и оргазмите, сексът и киното… Сигурни сме, че ще намерите своята гледна точка в този брой.

Юлското ни издание е обърнало сериозно внимание на окултното и езотериката. 37 години след смъртта на Людмила Живкова Калин Тодоров разказва за нейната обсесия по Тайното познание и то от първо лице. И още от рубриката „Шесто чувство“: кога започва и кога завършва животът? Д-р Весела Попова-Балтова обяснява, че дори емоционалното състояние на майката по време на зачатието повлиява развитието на детето. Д-р Елизабет Кюблер-Рос разкрива кой ни чака „от другата страна“ на живота – след смъртта. А Андреа Калчева разбулва тайния код на сънищата ни.

Как цар Борис III се жени – разказ на Григор Николов и Антонио Станоев по архивни документи.

Жената в бизнеса се отличава от мъжа по това, че поема нови рискове, след като добре е обмислила съществуващите, обяснява Надя Кошинска, член на УС на Fibank.

Паола Минеков предпочита да не лежи на славата на своя известен художнически род Минекови, а да изгради собствена артистична кариера, и то не къде да е, а във взискателния към творците Лондон.

Психологът Ребека Гладинг за това колко е важно да не бъдем нормални, за перманентната тревожност и стрес.

И още в броя: историята на кафенето, барбекю рецепти, как да сме красиви през лятото, кои продукти пазят влагата на кожата ни, как Вяра Тимчева оцеля във Френска Гвиана.

За десерт – стихове от Виргиния Захариева.

 

От броя

Абонамент