Когато става дума за упражнения за отслабване, най-подходящи ще са тези, които натоварват тялото като едно цяло. Може би сте усещали разликата в дишането си, пулса и цялостната реакция на тялото когато изпълните 1 серия клек с тежест, срещу изпълняването на 1 серия коремни преси.

упражнения за отслабване

Освен по-добър подбор на упражнения, друг ключов елемент е добавянето на тежест. Въпреки че не е задължително условие, допълнителното предизвикателство от добавената тежест ще стимулира завишаване на кислородната консумация и метаболизма, което от своя страна ще гори калории дори след като сте приключили с тренировката си.

Имайте предвид: Изграждането на мускулна маса е един от най-ефективните начини за изгаряне на мазнини. Колкото повече мускулна маса поддържа тялото, толкова повече калории ще гори в покой. Още една причина да добавите тежести към упражненията си.

Много жени жертват напредъка си, страхувайки се, че ще станат прекалено големи и обемисти от тренировките с тежести. Ако искате да прочетете повече информация и защо тези тревоги са излишни, разгледайте статията: Фитнес за жени – най-доброто ръкодовство. Най-често проблемът е несъобразен прием на калории, а не тренировките с тежест.

Това подробно видео е с упражнения за стягане и влизане във форма, които са подходящи за начинаещи и средно-напреднали. Видеото представлява списък с упражнения, които могат да бъдат изпълнени вкъщи или във фитнес зала, както и подробно разяснение за всяко упражнение – правилна техника, най-често срещани грешки и допълнителни съвети.

Източник: StanimirMihov

Facebook Twitter Google+

0 Коментара