Хороскопът за октомври 2018 година показва възможности за промени в живота, които планирате от дълго време. Очаква се продуктивен месец и всички знаци ще успеят да постигнат реален прогрес в сферите, които означават много за тях: любов, работа, пари.

През целия месец Марс ще бъде разположен във Водолей, което ще поддържа стремежа да се движите към високи цели. Влиянието на тази динамична планета ни прави решителни и самоуверени, затова периодът е подходящ за реализация на онези задачи, за които по-рано не ви е достигала смелост. Повече от това, енергията на Марс е инициирана от позитивния аспект със Слънцето, така че месецът може да стане много плодотворен.

Личните отношения е една от важните теми, които привличат, повече от обикновено, вниманието ви през този месец. Дори може да се чувствате претоварени от събития в личния живот. На 5 октомври 2018 започва ретроградният период на Венера, която е в Скорпион. Възможна е нестабилност в отношенията, свързани с пари, предизвикана или задълбочена от прекалено големи кредити. Взаимната връзка между Венера и Марс добавя страст, макар че планетите правят негативен аспект. Любовта може да бъде ярка, но не са изключени неприятности, затова се постарайте да избягвате прекалено бурното изразяване на чувства.

Любовна съвместимост

Заедно с това, до 23 октомври 2018, Слънцето ще се намира във Везни, знакът на партньорството, и ще ви подкрепя ви в стремежа да възстановите баланса в отношенията. На 9 октомври 2018, във Везни се случва Новолуние, което ще ви призове да изградите нови планове. Предишният опит ще ви помогне да вземете мъдри решения, за да не създадете безпорядък с внезапните промени.

  • Огнените знаци (Овен, Лъв, Стрелец) са способни на големи постижения в различни области на живота, но при условие, че действат според моралния кодекс, който притежават, но не винаги използват по съответния начин.
  • Хората от земната стихия (Телец, Дева, Козирог) се отличават със стабилност и реализъм, но сега не им чуждо желанието за промени. Внимателно оценявайте всички плюсове и минуси. Много ще се решат на това, което по-рано им се е струвало немислимо. Би било полезно да помните, че вашите действия трябва да бъдат в унисон с интересите на колектива, семейството или обществото, а не просто да обслужват собствените ви интереси.
  • За въздушните знаци (Близнаци, Везни, Водолей) времето е многообещаващо. Вие можете да бъдете успешни и в любовта, и с парите, но само ако не преминавате границата на позволеното. Използвайте своята енергия по конструктивен начин и тогава резултатите ще ви зарадват.
  • Представителите на водната стихия (Рак, Скорпион, Риби) ще бъдат склонни да търсят романтични приключения, макар че няма да е лошо да бъдат по-сдържани. Вие гледате потенциалните си партньори през розови очила, затова са възможни заблуди и грешки. Препоръчва се да бъдете по-рационални, за да не се разочаровате в последствие.

Овен

Личният живот е изпълнен със събития и възможности, защото Слънцето ще остане до 23 октомври 2018 година в дома на партньорството за Овен, а Меркурий ще му прави там компания до 10 октомври. Вие ще можете добре да изразявате чувствата с думи, така че времето е подходящо за любовни признания. Самотните Овни ще могат да отидат при тези, които харесват и да започнат разговор на романтична тема. Ако вече имате отношения, то можете да обсъдите възможността тази връзка да стане официална.

През целия месец Венера ще се намира в осми дом за Овен, подчертавайки потребността им от емоционална близост. Заедно с това, за вас ще бъде характерна нестабилност на емоциите, което може да „хвърля“ половинката ви в недоумение. Например, в един момент вие изпитвате голяма страст, а в друг – чувствате хладина и необходимост да бъдете свободни.

На 5 октомври 2018 година, Венера започва ретроградно движение, което може да се изрази в съмнения относно любимия човек. Някои ще почувстват, че отношенията не им позволяват да израстват и ограничават перспективите им. Хороскопът предупреждава, че не са изключени внезапни раздели, предизвикани от ревност и недоверие.

В последните десет дни от месеца Венера образува аспект с Уран, предсказвайки неочаквани обрати в личния живот. За съжаление този аспект е негативен, затова се препоръчва да бъдете внимателни. Ще бъдете движени от желание да получите необичайни впечатления в любовта, но би било добре да не се поддавате на мимолетните си желания.

Телец

Личният живот ще бъде по-ярък и вие ще намирате много поводи за флирт и общуване с представителите на противоположния пол. Многозначителните погледи или тънката ирония могат да допринесат много за зараждане на чувствата. Ако вече имате отношения, ще намерите правилните думи, за да подкрепяте своята половинка. Звездите ви съветват да не бъдете прекалено критични или претенциозни.

Разбира се, не всичко ще бъде безоблачно, защото на 5 октомври 2018, Венера започва ретроградното си движение в партньорския дом на Телците, предизвиквайки напрежение. Не са изключени разногласия, упреци или ревност. Някои от вас ще осъзнаят, че явно пренебрегват своите задължения в семейството/двойката, но от друга страна материалните и професионалните аспекти се явяват основни ваши приоритети. Не пречи да отделяте повече време за себе си и своите проекти. А, ако сте сами, ще бъде по-добре да не бързате да започвате нови отношения в този период.

На ретроградна Венера може да се възобнови вашия интерес към отношения от миналото, да се появи желание да възкресите стара любов. Но съществува риск да повторите старите грешки, затова е добре, преди всичко, да си направите, колкото е възможно повече изводи и да се движите напред.

Периодът е много благоприятен за семейните Телци. Вие ще можете значително да подобрите отношенията си с близките. В партньорския дом на Телец се намира Юпитер, което е добър показател. Възможно е да разрешите въпроси, свързани с жилище и недвижим имот, с изгода за вас.

Близнаци

През този месец много внимание ще привличат практическите аспекти на отношенията, домашните дела, разпределението на задълженията и други подобни. Планетата на любовта, Венера, през целия месец ще бъде разположена в дома на работата и здравето, така че личният живот ще бъде свързан с тези теми.

Венера на 5 октомври 2018 започва цикъл на ретроградно движение, което може да предизвика напрежение, особено, ако проблемите вече ги е имало, по-рано. В отношенията са възможни колебания и разногласия, заради несъвпадение на мненията. Вие ще чувствате необходимост да се освободите от задълженията и правилата, ще се опитвате да погледнете на нещата от друга гледна точка.

Китайските зодии в годината на Жълтото куче

Все пак, всичко това не означава, че периодът е лишен от романтика, защото Слънцето до 23 октомври осветява дома на любовта за Близнаци. Не е изключено влюбване от пръв поглед. Например, вие можете да срещнете любовта в работна обстановка, при изпълнение на служебните си задължения или в някакво медицинско заведение. Погледи, усмивки или случаен сблъсък  ще доведат до непредвидената близост. Много скоро ще стане ясно, че това е не просто мимолетен интерес, а нещо по-голямо и вие ще изградите отношения, които ще се окажат дълготрайни.

Звездите съветват тези, които вече са част от отношения, да се занимават заедно с някаква дейност, като това може да бъде делови проект или благоустройство на жилището и др. Съвместният труд ще ви помогне да укрепите връзката и да я издигнете на по-високо ниво.

Рак

През този есенен месец, личният живот ще бъде отбелязан с интензивност и страст. В дома на любовта за Рак са струпани планети – тук са разположени Венера и Юпитер, на 10 октомври 2018 към тях ще се присъедини Меркурий, а на 23 октомври – Слънцето. Такава концентрация на планетна енергия ще се изрази в силни емоции и страстни желания, непреодолими съблазни и любовни игри. Вие сте съблазнителни и ще привличате вниманието на противоположния пол.

На 5 октомври 2018 Венера преминава в ретроградно движение, което означава, че ще се връщате към някакви ситуации от миналото. Много е вероятно бивш/а любовник/ца да напомни за себе си или внезапно да избухнат чувства към човек, който отдавна познавате. Но, ако в отношенията ви има проблеми, които не са били разрешени в предишните месеци, то не е изключено напрежение.

Марс преминава транзитно през осми дом на Рак, подчертавайки еротичните желания. Ако вие търсите любовта, можете да срещнете своята половинка онлайн, през социалните мрежи или в сайт за запознанства. Звездите ви съветват да спазвате дистанция известно време, за да не се налага в последствие да промените статуса си от „сам/а“ на „много е сложно“.

В семейството са възможни спорове и взаимни упреци, затова е нужно да се въоръжите с търпение и да избягвате да обсъждате неприятните теми. Приемайте случващото се спокойно и правете всичко възможно да спрете развитието на конфликти.

Лъв

Личният живот се оживява, защото Марс, планетата на желанията и страстите, преминава транзитно през партньорския дом на Лъв. Марс образува позитивен аспект със Слънцето, което благоприятства любовта. Вие ще станете леко авантюристично настроени, ще се появи склонност към търсене на любовни приключения. За самотните представители на този знак съществуват големи възможности да срещнат някого, с когото да споделят чувствата си.

През първите двадесет дни на месеца, Марс образува аспект с Венера, планетата на  любовта. Ще ви бъде трудно да устоите на страстните пориви. За съжаление, планетният аспект е негативен, което може да доведе до неприятности. Освен това на 5 октомври 2018 Венера започва ретрограден цикъл, което означава възвръщане на нерешени, по-рано, трудни въпроси в отношенията.

Ако сте семейни, ще се възобновят спорове за това, че отделяте много време за професионалните си дела и много малко за половинката си. Вие ще намерите начин да решите проблемите, но това няма да стане така бързо, както ви се иска.

Някои Лъвове ще стигнат до извод, че разногласията са прекалено големи и е невъзможно да бъдат преодолени, ако няма истинска любов. Хороскопът говори за това, че такава астрологична конфигурация е способна да доведе до внезапни разриви, но също и към внезапни решения да се омъжите/ожените.

Дева

Представителите на вашия знак могат да бъдат успешни в любовта, така че личният живот, в началото на есента на 2018 година, обещава приятни вълнения. Ще ви бъде лесно да попаднете в центъра на вниманието, и вместо обичайната за Девите скромност и сдържаност, вие ще демонстрирате активната страна на вашата природа.

Ако сте сами, времето е благоприятно за търсене на половинка. Това е подходящ период да направите първата крачка в любовта, да започнете разговор с човек, който ви харесва или да признаете чувствата си към този/тази, с когото се срещате от известно време. Планетните влияния ви дават повече емоционално равновесие, ще се появи желание да се изявите, да докажете привързаността си към обекта на своя интерес, в действителност.

Освен това, месецът способства проясняването на любовната ситуация, която е била неясна от пролетта на тази година или проясняване на собствените ви чувства към някои хора. Общуването ще бъде вашата силна страна през октомври 2018, благодарение на което дори трудните отношения ще направите по-хармонични. Вие, също така, може да планирате пътуване, някъде на далече, заедно със съпруга/та или любимия/та.

И независимо от емоциите си, вие ще запазите реалистичния подход към обстоятелствата, както е присъщо за Девите. Романтиката и страстите ще ви вдъхновяват, но вие ще си спомняте за рационалния подход, защото в дома на любовта за Дева все така остава Сатурн. Парите и другите материални блага, буквално като с невидим нит, ще свързват любовта и практичността.

Везни

Началото на есента на 2018 година обещава да бъде интересно време за личния живот, когато са възможни много страстни и интриги, романтика и нежност, нови срещи и запознанства.

Марс, управителят на партньорския дом на Везни, преминава през вашия дом на любовта, пробуждайки ви за приключения, флиртове, съблазнения и любовни игри. Влиянието на червената планета ви прави активни и ви дава желание да завоювате.

В същото време месецът е доста противоречив, защото от 5 октомври 2018 започва ретроградният период на Венера. Време е да се замислите за миналото и допуснатите грешки. Хороскопът предупреждава, че жаждата за приключения може да ви доведе до нежелани ситуации. Това, което ви се струва, че е приятно развлечение, може да ви донесе много последствия в бъдеще, в това число и във финансов план.

Този период можете да използвате конструктивно – за укрепване на отношенията с близките си хора или за сдобряване. Не трябва да проявявате нетърпимост към мнението на другите, дори, ако те не са съгласни с вашите възгледи. Ретроградна Венера, също така, благоприятства възобновяването на прекъснатите отношения. Някои Везни могат да срещнат стара любов и пламъците на страстта отново да се разгорят.

Ако говорим за семейство, то сега не е време за бездействие. Сатурн, в четвърти дом на Везни, настройва за практическо взаимодействие с роднините и съвместна работа, което ще направи семейното ви гнезденце по-уютно. Вашите усилия ще бъдат насочени за повишаване на комфорта и подобряване на  благосъстоянието. Всичко това ще сплоти семейството и ще направи отношенията по-хармонични.

Скорпион

Венера, планета, която управлява вашия партньорски дом, е разположена в Скорпион, присъединявайки се към Юпитер. Може да се каже, че вашата сила да съблазнявате значително нараства, затова се очакват много събития в личния ви живот.

Самотните представители на вашия знак имат всички шансове да срещнат някой/някоя привлекателен/а, към когото/която да почувстват мощно еротично влечение. Вие може да станете жертва на внезапна страст, която напълно да ви завладее. В началото ще бъдете готови да направите всичко за този, който ви е очаровал, но скоро ще поискате да поемете контрола в свои ръце, както е обичайно.

На 5 октомври 2018 Венера започва ретроградно движение, което предсказва труден, емоционален период. Тези, които вече имат отношения, ще поискат повече свобода и могат да предизвикат съмнения у половинката си. Звездите съветват да поговорите с близкия си човек и да изслушате онова, което ще ви кажат, защото заедно сте в състояние да намерите решение, с което да преодолеете разногласията си.

Заедно с това, периодът на ретроградна Венера е подходящ за тези, които искат да върнат загубената си любов. Възможна е среща с човек, с когото сте се разделили и чувствата ви отново ще се разгорят.

Пълнолунието на 24 октомври 2018 осветява партньорския ви дом, така че в близките до тази дата дни са възможни промени в отношенията или в семейството. Лунната енергия ще ви даде разбиране за истинския смисъл на отношенията с любимите.

Стрелец

В този есенен месец, Стрелците ще се отличават с емоционална стабилност и ще бъдат способни да хармонизират отношенията си, дори и да съществуват затруднения в тях. Вие ще чувствате повече реална подкрепа от страна на своята половинка, не само на думи, но и с действия.

Планетата на любовта, Венера, е разположена в тайнствения дванадесети дом на Стрелец, което ви прави по-романтични. От 10 октомври към нея ще се присъедини Меркурий, който управлява вашия партньорски дом. Недостатък на това планетно влияние може да бъде това, че вие може да бъдете твърде идеалистични в любовта и да гледате любимия си човек през „розови очила“ или да бъдете привлечени от „неправилните“ хора. Ако се запознаете с някой/някоя, не бързайте да встъпвате в отношения, защото съществува голям риск да сбъркате при избора си. Хороскопът препоръчва да бъдете много внимателни при изразяването на чувствата си.

На 5 октомври 2018 Венера започва период на ретроградно движение, което означава забавяне в любовните дела. Личният живот няма да бъде лишен от определена динамика, но все пак ще се развива тайно. Дори и събития, които ще ви сторят маловажни, са способни да станат причина за големи промени в бъдеще.

Финансовите въпроси ще бъдат приоритет в семейния живот. Вие можете да разчитате  на получаване на материални помощи от по-възрастни роднини.

Козирог

През този месец личният живот не обещава да бъде спокоен, възможни са неочаквани събития с дълготрайни последствия. Венера, планетата, която управлява дома на любовта на Козирог, е разположена в дома на приятелството. Ретроградното движение на Венера и опозицията й с Уран говорят за противоречиви отношения или за това, че вие не се решавате да встъпите в любовна връзка с приятел/ка.

Ако се срещате с нови хора, с които се запознавате чрез свои познати или с помощта на през интернет, не се отказвайте от присъщото си благоразумие, заради минутно удоволствие. Астрологичното влияние е такова, че вие лесно ще се увличате и това ще ви накара да излезете от зоната си на комфорт. Любовта може да започне внезапно и да завърши също така внезапно, дори и с някой от вашето обкръжение.

С Уран във вашия дом на любовта, можем да кажем, че флиртът или романтичните увлечения няма да доведат до дългосрочни отношения. Към края на месеца, тези от вас, които са влюбени, ще получат възможност да признаят своите чувства и да започнат отношения, за които са мечтали.

Има Козирози, които ще се опитат да купят нечия любов, но в някакъв момент ще се окажат без пари и без любов. Не трябва да губите надеждата, а да използвате този опит, за да преразгледате жизнената си философия.

Пълнолунието на 24 октомври 2018 осветява вашия дом на любовта, а лунната енергия предизвиква необходимостта да обичате и страстно да желаете романтиката. Във светлината на пълната Луна често става явно онова, което преди се е крило в мъглата. Може би ще съзрете таен обожател. Повече общувайте, срещайте се с приятели и е възможно да ви очакват интригуващи предложения.

Водолей

В началото на есента на 2018 година личният живот ще бъде по-спокоен. В отношенията ще бъдете по-ориентиране към установяване на хармония със своята половинка. Това ще помогне да се възстанови взаимното доверие в зрелите двойки, а също и да сложи основите на взаимното доверия в двойките, които току-що започват съвместния си живот.

Транзитът на Венера през десети дом на Водолей дава подкрепа на тези, които желаят на поставят флирта на по-сериозно ниво. Любовта ще бъде свързана с амбициите, престижа и социалния статус. Възможно е любимият човек да съдейства за развитието на вашата кариера или за решаването на професионални въпроси.

Месецът е благоприятен за укрепване на отношенията, но за начало на нови любовни романи не е подходящ, защото на 5 октомври 2018 започва периодът на ретроградно движение на Венера. Самотните Водолеи трябва да бъдат внимателни и да не се доверяват прекалено. В противен случай рискуват да се окажат емоционално и финансово опустошени. Внимателно оценявайте потенциалните си партньори, за да не съжалявате в последствие.

Втората половина на октомври 2018 ще бъде отбелязана с ръст на отговорностите. Вие дори може да почувствате натиск, заради изисквания от страна на семейството или задължения, които сте поели. Звездите съветват да бъдете търпеливи и честни в общуването, за да не разрушите всичко това, което сте градили от началото на месеца.

Риби

Любовта и отношенията се явяват важна тема през октомври. Хороскопът съветва да отделяте повече време на любимия човек и да участвате в съвместни дела. Ако в последно време при вас не всичко в личния живот е добре, опитайте да погледнете на обстоятелствата от друг ъгъл. Има добри възможности да разрешите ситуациите, които са останали нерешени в миналото и да направите отношения по-хармонични.

Вашата половинка ще ви се стори по-егоцентрична през този месец, по-заета със собствените си нужди и желания, но търпението и интуицията ще ви помогнат да установите взаимно разбирателство. Ако сте отворени за обсъждане и сдържате желанието си да критикувате, то това ще внесе положителен заряд при решаването на всички спорове или недоразумения, особено, когато работата се отнася до задълженията на всеки от вас.

Планета на любовна, Венера, започва период на ретроградно движение на 5 октомври 2018, така че се постарайте да се не попаднете в капана на завишените очаквания. Добре ще бъде, ако надеждите и мечтите в любовта бъдат в границите на реалното и не преминават пределите на това, което наистина е достижимо.

Слънцето до 23 октомври 2018 се намира в осми дом на Риби, отбелязвайки страстен период както за двойките, които вече са установени, така и за тези Риби, които сега започват отношения. Ако сте сами, можете да привлечете човек, който ще иска да поеме върху себе си инициативата в отношенията.

Източник: AstroBG

Facebook Twitter Google+

0 Коментара