Тази година ежегодният Парижки бал ще събира средства, за да подпомогне фондацията на Йордан Кавджалов, обяви организаторът Христо Куртев.

Той разказа за срещата си с Мадона в басейна на хотел Риц. Поп иконата изявила желание да дойде в България и да се запознае лично с младия диригент, за когото знаела, че „дирижира без паалка и партитури“.

На редовния търг на бала тази година ще се разиграят кристална, фирмена брошка на Lalique; писалката, с която е подписан договорът за сътрудничество с НАТО, предоставена от Цвета Маркова; билети от Air France; изключително ценна картина от колекцията на Симеон Сакскобурготски; други предмети и артефакти, както и покани за концертите и изявите на оркестъра и хора на Йордан Камджалов.

Фондацията на твореца -визионер, както го нарекоха първо в Германия, където управляваше културния център в Хайделберг с изключителен успех, подкрепя от създаването си млади таланти и членовете на музикалното семейство на диригента се разраства и свири във филхармониите по целия свят.

Самият Камджалов е баща на пет деца и от тази есен стана музикален директор на Музикалния театър в Риека, която е културна столица през 2020 година.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара