Животът ни е изпълнен със стрес, който се отразява негативно на функционирането на всички системи в тялото. Нашата лимфна система също страда: лимфата започва да се движи през съдовете по-бавно и да се задържа в някои области. Това е мястото, където възникват бръчки, отоци, целулит и други проблеми.

Лимфният дренаж е един от най-популярните методи на физиотерапия днес, който е насочен към възстановяване на лимфния поток и отстраняване на излишната течност от тялото. При използването на този метод се работи върху цялата лимфна система като цяло: съдовете се разширяват, мускулите се отпускат и лимфата започва да се разпределя равномерно.

Какво е лимфен дренаж?

Показания

В какви случаи си струва да се направи лимфен дренаж?

Ако имате проблеми със задържането на течности в тялото. Най-популярният и мразен от всички жени проблем е целулитът. Подуване, възрастови промени в кожата, като загуба на здрав цвят, еластичност, твърдост, разширени вени (в началния етап) и обща интоксикация на тялото също са показани за процедурата.

Разбира се, за да разберете колко имате нужда от лимфен дренаж и дали изобщо имате нужда от него, определено трябва да се консултирате с експерт. Само специалист с богат опит след задълбочена диагностика ще ви предложи правилната техника.

Как работи?

Лимфният дренаж може да се извърши по три начина: ръчно, чрез апаратна техника и дренажна мезотерапия. Мануалният метод по същество е масаж. По време на процедурата за лимфен дренажен масаж трябва да си представите посоката на линиите на лимфния поток, правилно да разпределите налягането и да знаете колко време отнема процедурата.

Ефективност

Лимфният дренаж е насочен основно към отстраняване на излишната течност от тялото. Премахва токсините, което означава възстановяване на водно-солевия баланс и метаболизма. Кожата се изглажда, обемите на тялото намаляват. Тялото се насища с кислород по-бързо, което означава, че всичките му системи ще работят по-добре.

Противопоказания

Лимфният дренаж е доста интензивен метод за въздействие върху тялото. И, разбира се, има редица противопоказания за употребата му.

Между тях са:

  • Бременност в първият триместър.
  • Тромбофлебит.
  • Диабет.
  • Туберкулоза.
  • Астма.
  • Сърдечно-съдови заболявания.
  • Тумори.
  • Чупливост на кръвоносните съдове.
  • Нарушения на щитовидната жлеза.

Всеки случай е уникален, така че във всеки случай, преди процедурата, трябва да се подложите на преглед и да получите одобрение от лекар.

Лимфният дренаж е един от етапите в изграждането на здраво и красиво тяло.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара