Д-р Хари Джентъл е сексолог, мотиватор, поет и аналитик. Той е почти в патриаршеска възраст, но продължава да бъде утеха за вдовиците, чудо за сираците, брат на унижените и радост за всяка домакиня.

Д-р Джентъл съветва публиката на “Жената днес” по проблемите на секса, взаимоотношенията и интимния морал. Научният му подход е такъв, че той поставя или отговаря на въпроси от частен характер, но с извлек от универсална поука.

Ето какъв случай от необхватната си практика сподели той през този месец.

***

decollete-574354_640

Понеже практиката ми е много екстремна, често ми се налага да решавам ексцесивни казуси, което води до какви ли не неприятности. Често ме питат кое най-много ме натоварва. Отговарям, че както и във всяка друга област на екзистенциума, така и в професията ми най-много ме отблъскват лъжата и лицемерието.

В тази връзка искам да ви разкажа за един невероятно подъл мой пациент, който ме изкара извън нерви, и направих някои неща, за които после съжалявах, макар че си изплатих греха стократно.

С извинение за дългото въведение излагам казуса до най-срамната негова подробност.

Дойде при мен един извънредно популярен порноактьор, прочут в цял свят с непреклонната си еректилна и бруталическа функция.

Този човек дойде при мен, маскиран като офис планктон, с очила, престорено стеснително поведение и намерение да ме направи за смях.

– Докторе, аз съм, струва ми се, напълно импотентен. Тегля като магаре такава каруца от комплекси, че атрибутиката ми просто се спаружи и никаква я няма“ – измънка той някак прекалено уверено. Не беше много добър актьор.

Аз веднага разпознах мизерника, защото съм гледал някои от филмите му и знам, че действително не се спира пред нищо отвратително от богатия арсенал гадости на неговата професия. С плитката си лъжа, че е импотентен той очевидно искаше да покаже колко лесно е да бъда заблуден, да ме унижи лично и професионално, като си извади оръжието и плюе на всичките ми дипломи.

Запазих относително хладнокръвие, погледнах го страшно между очите и му наредих да се съблече. Той първоначално се зарадва на предложението ми – моментът да ме унижи беше настъпил, за по-сигурно беше пил и виагра, но аз го изгледах така страховито, че той остана по гащи и отказа да се съблича повече. Аз все пак го принудих да отстрани и бельото си, за да покаже един член, който така се беше свил, че избледняваше като детски спомен.

– Знам кой сте! – прогърмя гласът ми, защото бентовете, които удържаха гнева ми, се скъсаха окончателно. – Знам кой сте, проклети мизернико, и знам с каква цел дойдохте тук! Знам всичко за вас и за филмите ви, знам, че поддържате имидж на доказан боклук и безскрупулен циник, но знам също така, че поддържате платонична връзка с едно предано вам момиче. Никой демоничен характер не може да мине без това. Но узнайте, драги ми порнографе, узнайте също така, че същото това момиче се намира в съседния кабинет, упоено е с наркотици и ще бъде принудено да участва в последния от вашите филми. В него вие ще играете отрицателната роля на импотент, а един мой стар пациент ще възстанови праисторическата си еректилна функция, защото за него е безусловно необходимо точно момиче като вашето – напълно невинно и лишено от предразсъдъци заради наркотиците…

Такива и още куп фантасмагории наговорих на клетия грешник, душата му се търкаляше по пода на кабинета ми и се гърчеше в такива спазми и контракции, че всеки момент щеше да роди урод, какъвто светът още не е виждал.

Професионалната и личната ми етика в този момент бяха накърнени. Нещастникът все пак успя да ме компрометира като някакъв едва ли не садист, защото аз постъпих с него излишно сурово. Но като споделям този свой компромис с високите идеали на дългия ми житейски път, аз се освобождавам, споделяйки и осъждайки сам грешката, която както казах, поправих стократно.

Малко по-късно погалих нещастния бивш порнограф по конвулсиращите крайници, заговорих му утешително, уверих го, че всичко с приятелката му е наред, убедих го да се събере като мъж с нейната невинна същност, да преодолеят личното си грехопадение и да се познаят като хора.

Те ме посещаваха близо година и изградиха чудесни интимни отношения, изтъкани от преданост и взаимно уважение, той се захвана със саниране на сгради, а тя се реализира бляскаво като падаща фейсбук звезда и домакиня. Сега чака дете и понякога идва при мен, за да я подготвя за това велико изпитание на женската природа.

Това е историята на този тъжен казус, който все пак намери своето хуманно решение.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара