Доктор Хари Джентъл е сексолог, аналитик, мотиватор и поет. Той е спорил с Фройд, дундуркал е Кобилкина, бил е в дермална и психическа близост с хиляди знайни и незнайни дами. Д-р Джентъл съветва читателките и читателите на „Жената днес“ как да подобрят интимния живот и взаимоотношенията си. Списъкът му с професионални победи е километричен, но като джентълмен и етик винаги премълчава приятната истина.

D-r-Gental-8-320x440

От огромната си кореспонденция докторът издърпа на повърхността два въпроса от частен характер, от които разумната читателка и внимателният читател могат да извадят поука от универсален характер.

КАЗУС

Д-р Джентъл,

Ще ви разкажа моята кратка история, защото чувствам, че щастието се изплъзва от ръцете ми като хлъзгава риба.

Аз съм солидна жена, средно амбициозна, с прекрасно семейство и вече пораснали деца. С мъжа ми винаги сме били много близки, аз съм го подкрепяла като предана съпруга и той стигна в кариерата си до зам.-министър. Това не е малко, не е и върхът – но аз съм човек на реалностите и знам, че това е максимумът, който мога да искам от мъжа си. Знам също, че зам.-министър не е малко постижение. Уважавам и подкрепям успехите на любимия мъж. Не бих могла да си представя себе си като бакалска съпруга или нещо подобно.

С мъжа ми сме гаджета от детската градина, аз го направих амбициозен още тогава. Избрахме се един-друг още преди училище и преминахме, извинявам се за израза, преминахме пред черната дъска на живота един до друг. Образовахме децата си, те пораснаха и всяко пое по пътя си.

Разказвам ви всичко това, за да разберете контекста на нашите взаимоотношения в пълнота и да ми дадете правилния съвет.

Тук стигам и до проблема ми.

Със съпруга ми винаги сме имали чудесен сексуален живот – кога по-често, кога по-нарядко, кога така, кога инак – винаги е било приятно, често пъти фантастично, понякога – върховно. Имаме си пълно доверие и сме напълно отдадени един на друг.

Напоследък обаче, след като осъзнах, че мъжът ми повече от зам.-министър няма да стане, ми влезе някаква натрапчива мисъл в главата и всеки път, когато станем интимни, аз започвам да си представям, че съм в леглото с някой върховен главнокомандващ или президент на голяма корпорация или дори африкански диктатор! В противен случай изобщо не мога да се отпусна, мъжът ми го усеща, кой знае какво си мисли и той, нещата просто отиват на катастрофа. Чувствам се ужасно, защото не искам да изневерявам на мъжа си дори мислено. Страхувам се да му призная за фантазиите, с които уж се боря, но без тях пък се проваля интимният ни живот. Не искам да спя с Чърчил, Обама, Бил Гейтс, Мобуту Сесесеку или Брежнев, но техните образи непрекъснато се натрапват в брачното ми ложе.

woman-506120_640

Подпис:

Една Жена, чиято последна надежда е във вас, анонимно.

***

РЕШЕНИЕ

Уважаема госпожо,

Най-напред искам да ви поздравя с редкия шанс да изградите с вашия партньор в живота продължителна и хармонична връзка. Проблемът ви е лесно разрешим, тоест той вече е решен, защото мъжът ви също ми писа и аз вече го посъветвах да ви изненада с някои много смешни игрички. Довечера той ще ви се яви преоблечен като Путин и ще ви подложи на хибридна атака, нека не уточнявам каква. Трябва да ви кажа, че той знае за вас повече, отколкото предполагате. Вие сте толкова близки, че той инстинктивно е усетил какво се върти в главата ви – не в детайли, но общата картина му е ясна и няма нищо против. Нужно е просто да слеете образа на любимия с образа във фантазията. Това се случва понякога насън – правиш любов с най-близкия си, но едновременно с това той носи и белезите на някой друг. Довечера мъжът ви ще бъде Наполеон. Утре – Карлос Чакала, вдругиден – може би Иван Вазов.

Така че всъщност ви отговарям, предимно за да ви похваля публично. Вие чрез кожата и характерите си сте стигнали до една стара като света истина – за да имаш хубав полов живот, трябва да бъдеш дълго време с един човек. Взаимното доверие е много по-важно от всякаква атрибутика и тактико-технически данни. Съществува на света едно нещо, което на английски се нарича human touch – в интимното общение то е всичко, а техниката представлява едно нищо или почти нищо.

Аз дори ще ви призная, че завиждам благородно. Поради естеството на работата ми няма как да остана безусловно верен на една жена – личната и професионалната ми съдба ме тласкат, самото общество изисква от мен определен отказ от личен живот и практически аз живея в системен промискуитет.

В това отношение аз съм малко като човек от порноиндустрията, но, разбира се, при мен става въпрос за отговорности и компетенции от съвсем друг порядък. Но стига съм говорил за себе си.

***

КАЗУС 2

Д-р Джентъл,

Аз съм среднопривлекателна, почти млада жена. Никога не ми е вървяло в интимния живот, а сега изведнъж се явиха двама кандидати за ръката ми. Спя и с единия, и с другия – общо взето, няма голяма разлика. Запозната съм вече с битовите навици на кандидатите ми, мога да живея с когото и да е от тях. Все по-често в главата ми звучи една стара песен за девойката, дето седяла под вишневото дръвче и го питала: кого, кого да избера, кого, кажи ми, кажи ми, мое вишнево дърво! Не знам защо девойката пита някакво дърво, аз реших да попитам вас.

Подпис:

Наталия 

***

РЕШЕНИЕ

Г-це Наталия,

В женските списания съм чел съвети, в смисъл – ако се колебаете между червената и черната рокля, купете си и двете! Вие ги заслужавате. Аз ще ви посъветвам обратното – не ви трябва нито единият, нито другият кандидат. И с двамата ще имате ужасен живот, пълен с коварство и насилие.

Това, че сте била цял живот сама, не е случайно – има хора, на които не е дадено да живеят с друг. Двамата ви обожатели са големи боклуци. Първо, защото изобщо участват в такава недостойна схема, второ, защото интересът им към вас е породен единствено на конкурентна основа. Който да е от двамата, в мига, в който бъде предпочетен, ще изгуби всякакъв интерес и ще се просмуче от злоба към семплата ви личност. И тогава ще има да патите. Затова – останете сама и си уредете живота по този начин – като невеста на самотата. Желая ви кураж и доблест да изпълните съвета ми.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара