Опитът на човечеството да създаде еликсир за сексуална мощ е белязан от всички върхове и провали на откривателството. Както си е редно, в този опит има място и за суеверия, абсурди и комични грешки. Предлагаме ви разходка в историята на любовните стимулатори, за да опознаете веселите, но и опасните заблуждения за афродизиаците.

рог от носорог като афродизиак

Големите рога на мерака

В древността много народи вярвали, че в рогата на животните е заключена сексуална сила и плодовитост. Впоследствие този мит се е трансформирал в символ на прелюбодеянието. Митът  за рогата обаче стига още по-далеч и взима сериозен брой  невинни жертви сред носорозите. Те дават кръвен данък на вярването, че стритият на прах  рог от носорог увеличава сексуалната мощ на мъжа. Въпреки сериозните научни доказателства в днешно време, че няма грам истина в тази заблуда, килограм рог от носорог на черните пазари продължава да струва поне 60 000 долара. Има места на планетата, където приятелите на животните провеждат масови кампании срещу изтребването на носорозите. Дори приспиват носорозите и им отрязват роговете, като се надяват така бракониерите да ги оставят на мира.

Стриди за лапнишарани

И в наше време има много почитатели на схващането, че стридите събуждат либидото. Доста изненадващо обаче е обяснението на това им качество – че са хермафродити, тоест двуполови същества, и следователно носят двоен заряд от сексуална енергия. Любопитното е, че друг мит развенчава стридите като афродизиак, а именно, че яденето им може да предизвика нетрадиционна полова ориентация. В крайна сметка не е вярно нито едното, нито другото.

Як като бик

Още един неустоим афродизиак – екзотичното блюдо от латиноамериканската кухня “тестиси от бик”. Това е атракцията в почти всеки ресторант из държавите с огнени ритми и страсти, като в менютата традиционно дебело е подчертано, че това е ястието за мъже, които искат да се сдобият със сексуална сила. А келнерите охотно обясняват, че деликатесът съдържа страшно много от мъжкия хормон тестостерон. Само че сготвеният тестостерон е абсолютно безполезен, тъй като топлинната обработка просто разрушава хормона. А тези, които смятат, че бичият афродизиак им помага, трябва да благодарят единствено на самовнушението си.

Муха в главата

Най-трайни са митовете за испанската муха. Легендата за чудодейното й действие се ражда още по времето на маркиз Дьо Сад. Веднъж в публичен дом той почерпил проститутките с вино, в което имало изсушени и стрити на прах испански мухи. Питието така подействало на нощните пеперуди, че те буквално изхвръкнали на улицата да ловуват за мъже. Разпространена била и друга рецепта – да се натриват половите органи с изсушени и стрити на прах мухи.

Нестихващата слава на испанската муха принудила учените да изследват особеностите на въздействието й. Така било установено, че съдържащото се в нея отровно вещество кантаридин дразни кожата и лигавицата на уретерите, като засилва многократно притока на кръв.  Именно това предизвиква и мощна, продължителна, болезнена ерекция, която може да бъде уталожена само с изхвърляне на сперма. Многократното раздразване на лигавицата обаче причинява тежки възпаления и от страстен любовник мъжът се превръща в инвалид. При жените пък има опасност от кръвоизливи от матката.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара