Доктор Хари Джентъл е сексолог, аналитик, мотиватор и поет. Той е спорил с Фройд, дундуркал е Кобилкина, бил е в дермална и психическа близост с хиляди знайни и незнайни дами, но като джентълмен винаги премълчава приятната истина.

Д-р Джентъл съветва читателките и читателите на „Жената днес“ как да подобрят интимния живот и взаимоотношенията си. След първото издание на рубриката “Съветите на д-р Джентъл” получихме много писма, в които граждани изказаха болките и радостите си с молба за съвет или просто да се похвалят с реални или мними победи и/или епични провали. Разбира се, д-р Джентъл не може да отговори лично на всеки, но неговият научен подход е такъв, че той отговаря наведнъж на всички въпроси, преди дори да бъдат зададени. Всичко това чрез описанието на привидно частни случаи. Да преминем към тях.

***

pillory-51540_640

Казус

Д-р Джентъл, аз съм нормален човек под прикритие на интелектуалец.

Проблемът ми е, че бидейки интелектуалец, в сексуално отношение се превръщам в нещо като биде. Тоест бива ме само за крайно унизителни роли, за които не искам и да разказвам.

Когато снема маската на интелектуалец, аз отново ставам достоен сексуалист, бързо се сприятелявам и добре си прекарвам свободното време. Проблемът е, че си изкарвам хляба като интелектуалец, което прави интимния ми живот невъзможен. Лепят ми се интелектуалки, но от това произлизат само нещастни стечения и неизповедими обстоятелства – безмълвен ужас и паническа пот.

С уважение пред капацитета ви,

с надежда за мъдър съвет,

оставам: Софроний Чушкопечкин, интелектуалец

Решение

Уважаеми Чушкопечкин,

Мога да ви кажа, че в практиката си имам болезнено голям брой случаи, подобни на вашия. Ала истината е, че между понятията „интелектуалец” и „импотент” няма нито тъждество, нито противоречие.

Но нека не теоретизираме, а да се спрем на вашия казус. Правилно сте забелязали, че като станете “интелектуалец”, сексуалният ви живот се срива, но пропускате нещо съществено – кавичките. Катастрофата при вас настъпва именно защото сте псевдоинтелектуалец, а се наричате другояче. Явно във вас дреме някаква нещастна полуосъзната честност, която не ви позволява да живеете пълноценно в лъжа. Може би, дори завиждате на политиците, магистратите и другите псевдоинтелектуалци, псевдоартисти, псевдожурналисти, които лъжат, без да им мигне окото, но си живеят живота или поне така изглежда. Вие се оглеждате и виждате – човек с мозък на авокадо и синтаксис на катерица – се размножава неудържимо, сменя памперси, ръководи партийни структури, получава присъди – и пак говори за морал и семейни ценности, без да му трепне ухото. И наистина трупа семейни ценности, и наистина сее генетичен материал. Но това са хора, свикнали с лъжата – дотолкова свикнали, че тя не ги угнетява, а ги вдъхновява, както творецът се вдъхновява от илюзията.

Предлагам ви или да се помирите с лъжата, или да станете продавач на пуканки – това мога да ви посъветвам с целия си авторитет и ви гарантирам пълно възстановяване на способностите ви.

В писмото си пропускате важна подробност за себе си – стилът ви на изразяване крещи, че сте поет и то от най-интензивно секретиращите поезия, но се срамувате да го признаете пред мен, за което ви благодаря. И тъй като спестявате подробности за сексуалните си провали и унижения, написах стихотворение, описващо покритите от вас картини – не го приемайте като съвет или заяждане, то е просто лирично отклонение на перото – за наслада и поука в служба на Истината.

510757_67569895

 

Преквалификация

 

Един поет реши да се сношава

със рядко добродетелна жена,

известна със това, че се отдава

на размисли за своята цена.

 

Поетът се снабди с литература,

изучи всичко тънко наизуст,

опипа си портфейла и кобура

и хукна да мърсува като Пруст.

 

Тя беше полускрита пуетеса

и киснеше по късни часове

в борба със преумората и стреса,

и морни изтерзани стиховЕ.

 

И не чак предварително съгласна,

но някакси стоеше като знак

за гибел абсолютно безопасна

и някакси приятна в полумрак.

 

В такива чудни няколко минути

те плувнаха в интимна мекота,

използваха различни атрибути,

нашепваха легенди за страстта

 

и тъй нататък, ама без нататък,

но все пак се разбраха насаме

как ужким се потрисала Земята

от псевдооргазмични светове,

как буйно се преплитали телата,

как стръвно се изръфали от сласт

и тъй нататък, ама без нататък.

 

Лирикът се разви като фантаст,

а можеше да стане…

 

***

… А можеше! Това е шега, но напълно сериозно е следващото писмо, което получих буквално секунди след като завърших отговора си до г-н Чушкопечкин. 

Казус 

Д-р Джентъл, хората си мислят, че всичко ми е наред – аз съм млад и привлекателен, сравнително заможен и с достатъчно свободно време, което знам как да прекарвам, така че да ми завиждат. Проблемът е, че през деня парадирам с манекенки, вечер спя тайно с мъже, които ми се подиграват и трябва скъпо да заплащам за тяхната дискретност. Мисля, че никой не ме обича.

Анонимус 

Решение

Уважаеми Анонимус,

Вашият случай е толкова лесен! А толкова мъка сте изпитали – вие и подобните на вас. Принципно не вярвам на статистики, но един мой приятел – не пациент, а приятел, твърди, че 10 процента от всички хора на Земята са гейове. Твърде малко от тях практикуват открито, повечето се прикриват и се измъчват.

От писмото ви разбирам, че сте бандит средна ръка в някоя от т.нар. “Фирми”. Тези микрообщества са традиционно хомофобски, затова и вие хабите толкова много енергия, за да сте денем фоб, нощем – фил.

Всичко това е ужасно изморително, вие сте непрекъснато отпаднал и смачкан. Манекенките и момчетата ви правят компания с меко казано користни цели и съвсем правилно усещате, че никой не ви обича.

Затова не ви съветвам, а просто ви задължавам – оставете манекенките, суетата и халосията – и тогава ще ви остане толкова свободна енергия, че няма начин да не срещнете любовта. Въпреки че сте дребен престъпник и в обкръжението ви не гъмжи от хора със скрупули и претоварена съвест, явно вие самият сте деликатен човек и се боите да не ви наранят. Но разберете – гей се става по какви ли не пътища – те са неведоми! Може да е по рождение, по биологически или по естетически причини; или насила… При вас предполагам, че баща ви е бил по-красив от майка ви и това е дало съответното направление в наклонностите ви.

Колкото до подигравките, от които се страхувате, в случай, че се разкриете – първо, никой няма да се занимава с вас повече от 3 дни. И второ – опозоряването при вас ще бъде катарзисът, който ще ви направи годен за любов. В края на краищата – представете си как би изглеждал вашият проблем в страна като Русия или (да не чуе Дяволът!) Северна Корея.

Бъдете смел, както винаги сте проявявали смелост в професията си на средна ръка бандит.

Борете се за щастието да бъдете себе си.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара