Зарежете общата идея, ако тя не включва ВАС!

Ако стадото има черна овца, следвай нея – тя е истинският водач!

Тълпата не обича експресията, личния потенциал, потребността от диференциацията на единицата.

Ако покорното не можеш да го дишаш, е нужно да тръгнеш в другата посока, за да дишаш.

Ако усещаш, че съзнателната личност се разтваря в групата, първи спри това. Никоя общност няма нужда от личност на елементи. Никоя личност не заслужава да разбие себе си, за да пасне на масата.

Преди интеграцията, винаги се усеща нужда от диференциация на ЕДНОмислещото. Именно, за да е оптимално – развито неговото ДАРуване към цялото. Цялото привлича цяло, само ако е цяло.

Ако включените ко-личности в една група, са замаскирали вътрешните си цели с каузата за общото благо, то резултатът винаги ще е пагубен. Ако огънят от човека, излят чрез общата кауза, е маскиран блокаж, то катарзисът няма да е удовлетворяващ. Нито за общността, нито за единицата. Като хората, които винаги се включват, за да протестират срещу нещо. Но никога не може да ги видите кога са участвали на честване.

Ако не се виждаш в Тълповидното, ако не пасваш на потока… веднага “плувай” в обратната посока. Иначе ще те завлече към извор, който не е твоето място.

Авторът Атанас Нанков представя себе си като „социален консултант, преминал модули на обучение по консултативна психология, социална и емоционална компетентност. Сертифициран по психосоматика, завършил множество обучения, семинари и workshops“. Освен статии на психосоматични теми, пише и художествена литература – стихове и психологическа проза с дълбок смисъл.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара