Жените често се стремят да коригират в себе си това, което според тях отблъсква мъжете. Самите представители на силния пол пък често са привлечени от неща, които са напълно неразбираеми за жените. Ето какво споделя по тази тема психологът Ксения Раменкова пред Рамблер.

Нисък ръст

За повечето мъже собственият им ръст е от голямо значение за привлекателността им. „В същото време самите мъже много често предпочитат ниски момичета, както признават почти половината от моите клиенти. Това е съвсем разбираемо – до едно малко, крехко момиче всеки мъж се чувства невероятно мъжествен“, казва психологът.

Бръчици

Инжекциите с ботокс са една от най-популярните процедури днес. В това няма нищо лошо, но отчаяната борба с бръчките, за да се харесате на мъжете е безсмислена. „Когато говорим с клиентите си за привлекателността на жените и особеностите на външния вид, нито един мъж не се е оплакал от естествеността на жената, но има доста противници на активната пластична хирургия и филърите“, споделя специалистът.

Небрежност

Естествено, става дума за лека небрежност. Психоложката обяснява, че мъжете виждат достатъчно обработени снимки на красиви жени в социалните мрежи и в списанията. В жената, която мъжът вижда край себе си всеки ден, той иска да види някаква беззащитност. Не бързайте да поправяте разрошен сноп от косата си или да се гримирате всекидневно.

Добър апетит

Има много вицове за срещи, на които жените си поръчват салата с рукола, докато жадно гледат към сочната пържола на съседната маса. „Трудно е да си представим адекватен мъж, който би се разочаровал от здравия апетит на своята жена. На подсъзнателно ниво мъжете осъзнават, че ако една жена се храни с апетит, тя е здрава и сексуално активна“, казва специлистът.

Източник: Рамблер

Facebook Twitter Google+

0 Коментара