Над 15 специалисти по репродуктивно здраве ще провеждат групови беседи и индивидуални консултации на двойки по време на десетото издание на традиционната инициатива на сдружение „Зачатие“ – Ден на Репродуктивното Здраве. Събитието ще се състои на 06 юни 2015 г. от 13:00 ч. в хотел „Орфей“ гр. Банско. Темата на проявата е „Неизясненият стерилитет – дългият път към мечтата“.

Den_reproduktivno_zdrave_2015

Всички, които вървят по трудния път на проблемното забременяване, ще могат да се срещнат в неформална обстановка със специалистите и да получат адекватна информация по медицински, психологически и правни въпроси. Участието в събитието и всички отделни прояви от програмата е напълно безплатно за посетителите.

8 от посетителите на Деня на репродуктивното здраве ще получат ваучери, на стойност 500 лева всеки, за диагностика и лечение на стерилитет. Средствата за тези ваучери са осигурени чрез дарения от граждани и фирми през годината. Получателите на ваучерите се определят чрез публичен жребий, който ще се тегли по време на официалното закриване.

sleeping-217110_640

Основната тема „Неизясненият стерилитет – дългият път към мечтата“ е посветена на онези двойки, при които не е намерена причина за репродуктивните неуспехи. Има ли изход от заплетения лабиринт, в който се лутат над 10% от всички хора с репродуктивни проблеми? Този въпрос ще зададем на водещите специалисти по репродуктивна медицина и ще обсъдим заедно с пациентите в една открита и обширна дискусия.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара