На 28 април фондация „Св. Иван Рилски – Плевен“ ще присъди годишните си награди за хора с доказан професионализъм и високи заслуги в медицината, както и за активна обществена дейност в сферата на здравеопазването. Церемонията ще е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова.

1_Tzeremonia2014

Областите, в които ще бъдат откроени и наградени отделни личности са осем: онкология, онкохирургия, дентална медицина, психология, пациентска организация, здравна журналистика, благотворителност и приятел на фондацията.

2_d-r Eliza Georgieva„Вярвам, че успехите в изключително приоритетната сфера здравеопазване имат нужда, както да бъдат подобаващо оценени, така и да бъдат насърчавани. Истината е, че въпреки трудностите в българското здравеопазване има много сериозни професионални постижения, лекари на световно ниво и добри практики, които ни кара да гледаме с надежда напред”, казва учредителят и управител на фондацията д-р Елиза Георгиева.

Всеки от наградените ще получи пластиката „Благотворение” на скулптора и живописец Венцислав Василев, изработена специално за годишните награди на Фондация „Св. Иван Рилски – Плевен”. Пластиката представлява фигура на жена, чиято коса прелива в издигнато сърце и е символ на красивата женственост и сила на дамите, преминали операция от рак на гърдата.

Фондация „Св. Иван Рилски” е благотворителна организация, която от началото на 2012 г. осигурява безплатна стоматологична помощ на възрастни и социално слаби хора и подпомага жени с карцином на гърдата, като им осигурява психологична помощ и финансира операции.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара