Изисканият а ла карт ресторант „Коме Прима“ на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е победителят в категорията „Ресторант на път“ от наградите „Ресторант на годината Бакхус, Аcqua Panna & S.Pellegrino“.

Тържествената церемония по награждаването се състоя в София на 23 март 2023г. На официалната гала вечеря присъстваха 240 гости от България и чужбина, сред които професионалисти от кулинарната индустрия, журналисти, гурме любители и представители на бизнеса. Те се насладиха на околосветско петстепенно меню, подготвено от водещи международни шеф-готвачи и елегантана музикална програма.

Главният готвач на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, Никола Тодоров също бе сред поканените и имаше честта да приеме наградната статуетка от името на хотела, която представлява тематично ръчно изрисувана керамична чиния. На сцената бяха връчени призове за осем различни категории, като две от тях „Десерт“ и „Ресторант на път“ са нови за тази година. Шест от категориите са със състезателен характер, оценявани от три различни професионални журита – Ресторант на годината Бакхус, Acqua Panna & S. Pellegrino, Вкусно място, Авторски почерк, Вино и напитки, Дебют и Десерт, а другите две – „Ресторант на читателите“ и „Ресторант на път“ са избрани за отворено от публиката гласуване, което се проведе онлайн на официалната страница на списание „Бакхус“.

„За мен е огромна чест да приема тази награда от името на целия екип. Благодарим за гласуваното доверие и подкрепа. Всяка следваща награда ни мотивира все повече да се стремим към кулинарно съвършенство и да създаваме незабравими кулинарни преживявания за нашите гости“ коментира Никола Тодоров.

Създадени през 2001 г., наградите “Ресторант на годината Бакхус, Аcqua Panna & S.Pellegrino” вече трето десетилетие празнуват успехите на българската гастрономическа сцена. Те се раздават на специална церемония, която включва галавечеря с тематична програма. Повече информация за всички победители можете да намерите на https://www.bacchus.bg/novini/2023/03/24/4462852_restorant_na_godinata_za_2022_g_e_nikolas_0360/.

Ако искате да опитате изкусителното меню в ресторант „Коме Прима“ и да се насладите на незабравима почивка в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, можете да научите повече за специалните оферти за настаняване тук: https://www.kempinski.com/bg/hotel-grand-arena/overview.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара