Михаил Йосифов и „Новините в джаза“ представят дебютния си албум, озаглавен „Първа емисия“, на турне в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Варна и Русе. Паралелно с живите участия е планирано групата да проведе и открити уроци в музикалните училища в седемте града.

снимка Евгени Димитров

Музикалната обиколка започва на 18 април в „Bee Bop Café“ в Пловдив, а на 29 април е концертът в София („Sofia Live Club“). Преди събитията са предвидени открити уроци в Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ в Пловдив и в Национално музикално училище „Любомир Пипков“ в София.

Албумът „Първа емисия“ включва 11 авторски вокални и инструментални композиции. „Почти всеки един от музикантите е оставил своя личен почерк в него. Само две от парчетата са на Мишо Йосифов, останалите девет са дело на младежите, които той насърчава и подкрепя в създаването на авторска музика“, разказват от екипа на формацията, чиито вокалисти са Велека Цанкова и Лъчезар Кацарски.

В творческата работа по албума и в концертите за представянето му като специален гост се включва и перкусионистът Атанас Попов.

Турнето и откритите уроци се осъществяват с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара