Възникнал е непредвиден проблем и нямате наличните средства, за да го решите? Заем от заложна къща може да бъде много подходящ в случаите, когато искате да вземете пари бързо, но какво се случва ако не разполагате с вещ, която можете да заложите?

Ето няколко варианта, които да разгледате.

  • Онлайн заеми: Така популярните бързи онлайн кредити  са много добър вариант, ако възникне спешна нужда от пари. Кандидатстването е бързо и лесно, поради възможността да попълните заявлението от телефон, таблет или лаптоп. Необходима ви е интернет връзка, лична карта и валидна банкова сметка. Тези заеми често са с кратък срок на погасяване, но ако сте нов клиент на кредитната институция може да се възползвате и от първи безлихвен кредит. Вземането на заем до заплата също може да бъде друга опция, ако сте в затруднено положение, но това е финансово рискован вариант, освен ако не сте 100% сигурни, че можете да платите парите навреме. В противен случай разходите все още са много високи.
  • Странична работа: Ако искате малко допълнителни пари, за да посрещнете спешна нужда или ежедневни разходи, помислете за търсене на някои креативни начини да печелите пари . От сервиране в ресторант, обучение на деца в местна библиотека или отдаване под наем на празна стая в къщата ви, всички тези дейности могат да ви бъдат полезни. Намирането на страничен доход ще ви бъде полезен не само за покриване на непредвидени разходи, но по този начин можете да успявате и да спестявате пари, именно за такива случаи.
  • Ако сте изложени на риск да не платите една или повече сметки навреме, обадете се на дружеството, към което имате задължения и обяснете каква е ситуацията. Има вероятност да ви бъде дадена отсрочка и така да се справите по-лесно с проблема.
  • Помощ от някой близък: Ако нямате много средства, помолете член на семейството или близък приятел да ви заеме пари. Като тръгнете по този път, можете да избегнете скъпи лихви. Разбира се и тук има един недостатък. Ако не успеете да върнете заетите пари на време, рискувате да развалите отношенията си с конкретния човек. За това бъдете отговорни!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара