Има ли по-голяма благословия от това да ти се роди дете? Разбира се, че не!

В такива моменти младите родителите правят планове за малкото си съкровище и списък с покупки на бебешки дрехи. Те трябва да се ориентират в огромният избор от тениски, панталони, боди бельо, пуловери.

Тази статия ще помогне на новите мами и татковци да се научат как да подбират облекло за своето сладурче.

бебешки дрехи

1. Комфортът на бебето

Много родители се втурват да купуват най-модните дрешки за бебетата си, но забравят, че трябва да се съобразят с комфорта на своето мъниче.

Когато се подбира облекло за новородени е изключително важно то да е удобно за носене, а за по-големите бебета – крачетата и ръцете да се движат свободно, особено когато са започнали да пълзят.

2. Лесни за обличане и събличане

По-опитните родители знаят, че няма как да мине ден без детето да бъде преоблечено поне няколко пъти.

Независимо от сезона ще се наложи новородените да се преобличат по няколко пъти. За да се извърши тази процедура по-удобно, родителите трябва да купуват облекла, които са лесни за сваляне и слагане. Така че когато има нужда детето да бъде по-лесно преобличано.

3. Материята

Бебешката кожа е изключително чувствителна и лесно може да се обрине, ако дрешката не е от качествени материали.

Важно е материята да е естествена и дишаща, като памук, за да се избегнат алергични реакции по тялото на новороденото. Желателно е да няма и метални копчета или капси, докосващи кожата, които също могат да доведат до раздразнения.

4. Пране

За никой не е тайна, че децата постоянно се цапат. Заради това много родители избягват да взимат светли и бели дрешки за своите съкровища. Този проблем е вече в миналото, благодарение на хипоалергичните перилни препарати.

Както бе споменато по-горе, пеленачетата имат по-податлива към алергии кожа, което означава, че облеклата им не могат да се перат с каквото и да е. В днешно време има специално разработени почистващи препарати, които премахват петната от бебешките одежди, при по-висока температура на пране, без да дразнят нежната и чувствителна кожа.

Тези средства за почистване позволяват носенето на свежи цветове, без родителите да се притесняват, че дрешката ще е за еднократна употреба.

5. Размерът

Родителите, които вече са минали поне веднъж през това, знаят че бебетата растат с всеки изминал ден, от което следва, че дрешките им бързо ще омаляват.

Хубаво е при покупка да се вземе малко по-голям размер, за да може бебето да носи дрехата по-продължително. При закупуване на панталонки трябва да се има предвид и размерът на пелената, за да може мъничето да се движи свободно, и лесно да се преобува при нужда.

Важно е да се купят достатъчно одежди, с които да се преоблича детето, но не е желателно да се прекалява с бройката.

6. Сезони дрешки

Родителите, които решават да накупят бебешки дрехи за цяла година, е важно да съобразят на каква възраст ще е тяхното сладурче в дадения сезон.

На пеленачетата им е изключително студено през зимата и топло през лятото, а носенето на грешното облекло може да ги разболее. Затова подборът на подходящо облекло за сезонът е изключително важен при новородените.

Мамите, които са родили февруари и имат зимно пеленаче, решили да се запасят с летни дрешки за своят принц/принцеса, трябва да се закупят облекло с размер, който ще е подходящ за шест месечно бебе, а не за новородени. Поради несъобразяване на тези важни фактори, много млади родители взимат дрешки, които детето им никога няма да може да облече, а после ги изхвърлят.

7. Цена

Когато се купуват бебешки дрешки е важно да се вземе предвид тяхната практичност. Трябва да се устои на изкушението от покупка на непотребни облекла, които детето почти няма да носи.

Има родители, които са взели решение, да не научават пола на детето си до раждането, но искат да се запасят с облекла за тях. В такива случаи най-добрия вариант е да се взимат унисекс дрехи или в полово неутрален цвят като жълто, зелено и лилаво.

Никога не трябва да се прави компромис в съотношение цена-качество. По-горе споменахме колко е деликатна кожата на пеленачетата и колко бързо растат. Затова най-добрият вариант е родителите да се запасят с по-малко дрехи като бройка, но да са от първокласна материя.

Бонус съвет – от къде да закупим бебешки дрехи?

В днешно време е изключително лесно да се купят дрешки за бебето. В онлайн пространството има специализирани магазини за детски одежди като Carnivalkids.com, които предлагат висококачествени облекла за деца от 0 до14 годишна възраст на достъпни цени, поддържат наличност на артикулите си и имат филтър, който помага да се отсеят дрехите спрямо възрастта на детето и сезонът.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара