Магията върви редом с нас, човеците, от първоначалното ни осъзнаване. Магическите и езическите ритуали, прекланянето пред висшите невидими сили, на които хората са се осланяли в древността, се обсъждат до ден днешен.

правене на магия

Магията е съвършенство, в което много малко хора наистина са посветени. Какво представлява тя? Ще кажа много малко. Точно толкова, колкото е необходимо, за да имате кратка и точна представа.

Магическите структури се базират върху добър енергиен потенциал в даден човек и знания, свързани със заклинания, физика, химия, астрология, добро познаване на стихиите и звуковите баланси. В основата си,

магията е съвършенство,

чиито полюсите за добро или зло идват само и единствено от шамана. Красотата от хармонията между енергия, заклинание, стихия, звук, мисъл и баланс е невероятна. Но, както казах, реално много малко хора по света владеят истински шаманизъм. Те са с невероятен енергиен потенциал и са обучени в абсолютно тайнство, което не се тиражира в книжлета.

Защо говоря за магията? Защо я наричам красива, при условие, че всеки човек, когато чуе тази дума изтръпва, представяйки си най-лошите неща. А се забравят кукерите, мълчаната вода, нестинарството, баенето срещу уроки, дори се четат Киприянови молитви и така нататък.

Искам да ви разкажа как хората искат да се опират на магиите по ред причини.

През последните двадесет и пет години стана много модерно на всеки втори да му се казва, че има магия или, за да звучи по-научно – енергиен удар. Появиха се множество екстрасенси, магове, врачки, парапсихолози и пр. Не ме разбирайте погрешно. Наистина, съществуват много хора, които имат различни дарби в паранормалните нива, но за съжаление,

магията се спряга най-често.

И разбира се, хората се плашат, когато им кажат, че имат направена една, пет, десет магии, че имат родови и кармични магии и че едва ли не, животът им, както и този на близките им, си отива. И в съзнанието им се зараждат кошмарни картини. Чуват и безумни суми, които трябва да платят, за да  „ги спасят професионалистите“ от злокобните магии. След това чуват още по-зловещи цифри, за да получат защита срещу магии и какви ли още не неща.

Хайде да помислим малко. Трябва да знаем, че всеки, който е допуснат до тайнството на магическите ритуали и до тяхното овладяване, е бил проверен като същност и мъдрост. Всеки, който е овладял истински това изкуство, никога не би го използвал за лоши цели. Никога. А и никой просветен, не би приел да обучава лоша душа.

Така наречените „бели магии за любов“…

Какво бяло има тук? Човек се влюбва в друг, който обаче не е привлечен по никакъв начин и не желае връзка. Или „Събирам разделени двойки“. Че как се събират двама, които вече не се искат или поне единият си е тръгнал?

Да накараш някого да се влюби в теб чрез заклинания или да се събереш отново с човек, който вече не те иска в живота си отново чрез магически структури – в това няма нищо „бяло“ и добро, а е чисто насилие.

Няма добра магия, когато е направена против волята и без знанието на другия. И тук идва добрата новина, че

малко са онези, които наистина правят такива „добри магии“.

Има още една добра новина – относно всемирната справедливост – че всеки, който поръча и всеки, който се опита да направи такова нещо, ще плати. В енергията на Вселената никога и под никаква форма няма насилие и всеки, дръзнал да се възползва за лошо от знанията и възможностите си в областта на магическите структури – ще заплати със здравето си и с лошата карма на своите наследници, много поколения напред.

Ние всички живеем живота си със своите щастливи и тъжни моменти. Имаме успехи и неуспехи, добрите и лоши години, които са ни дадени в повечето случаи чисто кармично. Това са нашите уроци и  в никакъв случай не бива да ги разглеждаме като наказания. Тук и сега ще се радваме на своите мъдри постъпки, а после ще страдаме от своите грешни решения и действия. Всяка мисъл, която допуснем да се завърти в съзнанието ни е

своего рода магическо заклинание.

Много често хората се плашат, че едва ли не формират събития, защото като си помислят нещо лошо – и то става. Тук отговорът е – и да, и не. Всичко зависи от силата на мисълта ни и от силата на страха. Не са малко хората, които просто имат грозния навик да кълнат едва ли не като за поздрав. Всяка наша мисъл е тухла в житейската ни стена. Не може да пожелавате някому беди, болести и нещастия и това да не ви стигне. Мисълта е бумеранг. Същевременно, всеки човек за себе си казва, че е добър. И идва сакралният въпрос: „Защо ми се случва това, след като на никого  лошо не съм сторил?“. Понякога събитията са важни за живота и осъзнаването ни. Учим го този живот. През годините съм виждала хора, които са се осланяли на магии и

са се разрушавали кръвни връзки, семейства, приятелства.

Виждала съм хора, които вместо да отидат на лекар и да се лекуват, предпочитат да обвинят комшиите си за влошеното си здраве. Дали ще имате проблем с щитовидна жлеза, простата, сърце, кръвоносни съдове, стомах, косопад, обща отпадналост или депресивен статус – потърсете лекар. Направете си всички изследвания и ако те са в перфектен статус, тогава може да се обърнете към специалист, боравещ с енергийна диагностика. И пак не е сигурно, че проблемът ви ще е направена магия, защото в огромната си част хората сами блокират енергийното, физическото и психическото си състояние.

Не ви върви в любовта?

Ами да разгледаме малко нещата по задълбочено. Запитахте ли се защо?

Ако имате партньор и не се разбирате, дали направихте анализ на ситуациите, които ви водят до проблеми и ако е така, говорихте ли с половинката си? Ако отговорът е да, то тогава си задайте въпроса защо продължавате да се самоунищожавате?  „Защото го/я обичам“, но как може да обичаш някого и да си нещастен? При обичта няма страдание. Там има щастие, дори когато от другата страна не полагат нужните усилия. Щом някой се е усетил нещастен, то това означава, че съзнава, че тази връзка е токсична, но не желае да приеме този факт и не иска да пусне навика си, уюта си, сигурността си, изгодата си и колкото и странно да звучи – егоизма си. И тогава е най-лесно да се ходи при звездобройци, които от своя страна се възползват от проблема и лепват етикет – магия.

Самотните хора не спират да се депресират и да търсят проблем къде ли не, но не в самите себе си.  Бих им казала следното:  помислете какъв човек искате до себе си, какво бихте искали да получите от бъдещия си партньор, но най-важното – с какво бихте направили компромис и какво вие самите бихте дали. Ако връзките ви се разпадат, въпреки че сте дали най-доброто от себе си, се замислете, дали сте взели най-доброто решение, относно критериите по които избирате партньорите си. И едва тогава търсете енергийна помощ. Но бих казала, че всеки от нас трябва да даде време на времето. Понякога се чувстваме изоставени и наранени, без да осъзнаваме, че всъщност сме спасени от съдбата. Дори и страданията ни са спасение, защо израстваме и духовно се извисяваме (разбира се, ако така приемаме трудностите).

Колкото повече мрънкаме, толкова повече уроци ще имаме.

Много често хората си мислят, че партньорите им ги изоставят и поемат по нов път с друг човек заради магия. Това не е така. Истината е, че и най-красивата любовна връзка преминава през трудни, скучни, сиви етапи. Особено при дългосрочните, това е често срещано явление – да има отчуждение и да се случва  изневяра и раздяла. Трудно е трудно да преоткриеш човек, с когото делиш тридесет и дори четиридесет години съвместен живот и да го гледаш с въодушевлението на влюбен тийнейджър. Ако има дълбочина на осъзнатите чувства, няма как да се разпадне връзката. Това не е усещане за влюбеност, а дълбока любов, изградена от обич. И тя е настъпила, като следствие от комплексни качества в партньорите.

В днешни дни, когато двама души седят на дивана, подпрели са се един на друг, но си пишат крилати фрази с някой друг във виртуалното пространство, как могат да очакват, че ще останат заедно? Та те са съквартиранти, а не партньори. Искам да кажа, че вместо да се търсят оправдания в магиите, време е хората да преосмислят действията си, взаимоотношенията помежду си и да си направят равносметка защо се стига до финалната права на раздялата. В любовта нещата стоят абсолютно категорично както с истината, а именно – когато лъжата хване асансьора, истината започва да се качва бавно по стълбите.

Няма бъдеще в нещо, ако то не е истинско.

Друг вид стрес от магиите идва от колегите. Този не ме харесва, онзи злослови по мой адрес, днес се спънах, колежката ме изгледа злобно и ме прокле и още куп безумни упреци. Но най-яркото оправдание идва за уволнението от работа. Някоя колежка е направила магия и са освободили „жертвата“. Да погледнем и тук нещата в дълбочина. Първо, щом работим в колектив, то можем да бъдем сигурни, че няма да ни харесват всички колеги. И слава Богу, защото щеше да е много странно, ако сме обичани и харесвани от всички. След това – винаги има такива, които ще са с усещането, че само те работят, че никой друг не влага усърдие и започват да мрънкат – на шефа, на заместника му… Доноси, интриги и идва краят. Но тук няма никакви магии.

Роднини – бият се, карат се, защото едните мислят, че другите им „мятат“ магии. Кръвни връзки се късат, само защото и от едната, и от  другата страна не искат да си признаят, че са алчни или че са агресивни. И така братя и сестри, чичовци и вуйни се разделят завинаги.

А истината е, че в огромен процент от случаите проблемите идват от нашите мисли, дела, думи, действия, егоизъм, нарцисизъм и безкомпромисност. Всеки иска да излезе чист от войната, с медал за доброта, без да погледне окървавените си мисли, думи и чувства.

Магията е енергия, примесена с мисъл и още няколко неща. Но на обикновените хора не им трябва много, за да сринат сами живота си.

Всички имаме своите възходи и падения, истински и много болезнени моменти в живота си. Но те са част от кармата на всеки един от нас. Важното е как ние ще ги приемем и как ще успеем да се съберем отново в сила, мъдрост и надежда. Вярвайте в доброто, но вярвайте във това добро, което вие бихте направили, а не в онова, което ще очаквате да получите. Истинското щастие, истинската наслада за всеки човек идва в осъзнаването, че е в това да дадеш, а не да получиш. Да, трябва да получаваме, за да има баланс, но дори да не получим от онези, от които очакваме, то винаги ще го получим от Всемира. Защото нищо във Висшия разум не остава скрито и винаги има баланс в даване и получаване.

Добра мисъл, добра дума, добра мечта, смислен живот, усмивка, дори и през сълзи, прошка, въпреки болката, и добра надежда – ето го пътят.

Ето ви магическото тайнство на осмисления живот.

А там, където има осъзнаване, има завършеност на етап – мъдрост. Където има мъдрост, има много тъга, но и одухотвореност и разбиране на всичко, което ни заобикаля. Когато приемем този свят със съвършеното му несъвършенство и когато се усмихнем, осъзнавайки, че и ние сме съвършени в несъвършенството си… тогава има шанс да се насладим на хубави моменти.

И тогава красивите магически ритуали остават там, където им е мястото – сред шепата просветени.

Ще си позволя да ви посъветвам: не четете неща, в които пише как сами да правите този или онзи ритуал.

Първият закон в магията гласи: Невежеството убива!

Внимавайте какво правите и ако искате добри дни за вас и любимите ви хора просто, правете и мислете добро. Това е достатъчно, за да бъдете обичани от съдбата.

Дайте време на времето и никога не забравяйте, че вие сте най-голямата магия в живота си чрез мислите, чувствата, думите, действията и надеждите си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара