В зависимост от вида работа, която извършва един професионалист, той ще има нужда от различни видове работно облекло, но знаете ли как да разграничите видовете платове за униформи на пазара?

 Санитарни

Първата професия, която излиза на преден план, е санитарната. Изглежда просто, но със сигурност, ако видим престилки, използвани от лекари, медицински сестри, зъболекари, асистенти и други, няма да разберем какъв плат се използва за медицински униформи .

Важно е да знаете, че 3-те основни материи за санитарни униформи са съставени от полиестер, памук и микрофибър, тъй като сместа от първите две предлага по-голяма издръжливост и гъвкавост на облеклата. Все пак трябва да се отбележи, че през последните години синтетичната материя стана модерна на този етап. Това е много хигиеничен материал, който подобрява свойствата на дрехата, осигурява по-голяма антибактериална защита и запазва дрехите свежи за по-дълго време.

Сервитьори и готвачи

Втората професия, за която искаме да говорим, е индустрията на хотелиерството и ресторантьорството.

В рамките на тази група намираме памук, полиестер, сатен. Униформите, предназначени за готвачи, сервитьори и работници в хотели трябва да бъдат плътни, с изчистен дизайн и комфортни за носене.

Пътни и строителни работници

В сектор като строителството , поради характеристиките на позициите на дейност, ще трябва да изберем здрав плат за работно облекло , така че представянето на униформата да отговаря на очакванията и да има оптимална продължителност. Поради тази причина тъкани като:

  • Тъканта кепър, която е една от най-разпространените, когато говорим за платове за панталони,  тъй като осигурява голяма устойчивост и издръжливост. Това е плат, който е направен от преплитащи се влакна, който прави дрехите гъвкави, без гънки и в много случаи по-устойчиви на вода от други дрехи.
  • Облекла от дишащи материи. Облеклата изработени от мрежест плат, осигуряват лекота е както и комфорт. Те обикновено се използват в жилетки с висока видимост, като тези използвани от строителни работници и в сферата на пътното строителство.

Източник:  presata.com

Facebook Twitter Google+

0 Коментара