Българското Черноморие привлича хиляди туристи всяка година. И не говорим само дългоочакваната от всички ни лятна почивка. Курорти като Варна и Бургас например са целогодишна дестинация за бизнес пътувания. След часове, преминали в пътувания, е естествено човек да има нужда от комфортна обстановка за отдих. Добрата новина е, че предлагат различни възможности за настаняване Бургас, Морската столица, а и останалите курорти по нашето Черноморие. Точно това е и една от причините то да се радва на такава популярност. Нека заедно разкрием какво ни предлага Българското Черноморие.

Настаняване за всеки вкус и бюджет

Има по нещо за всеки. От луксозни петзвездни комплекси до стаи, отдавани с цел нощувка – може да изберете най-доброто за вас. Съветваме ви да съобразите за какъв период ще бъдете на морето и как си представите идеалната ваканция.

Да вземем за пример Слънчев бряг. Той е предпочитан основно от търсещите забавления и купони до зори. За спокойна семейна почивка сред топ дестинациите са Несебър, Китен, Приморско. Времето, което ще сте на морето, също има значение. За една нощувка може да заложите на стая или малък семеен хотел. В случай пък че планирате дългосрочен престой, настаняване в апартхотел е добра опция.

За семейна лятна почивка чудесен вариант е хотел с all inclusive. Така всичко нужно за пълноценен престой (настаняване, изхранване, забавления) ще ви бъде включено в цената. Ако сте с деца, избирането на места за хапване и планирането на програма с развлечения може да ви се види предизвикателна задача. Особено когато говорим за непознат курорт и място, на което не сте били досега. Концепцията ол инклузив означава безгрижие – вие не трябва да мислите за нищо.

 Прекрасни плажове

Какво е най-важното, когато ходим на море? Прави ще сте, казвайки компанията, с която сме. Но плажът също е един от факторите, които трябва да имаме предвид. Особено когато планираме семейна ваканция.

Родното Черноморие се слави с хубави плажове със златист пясък и чиста вода. Мислено преминавайки от север на юг, може да изброим толкова много красиви кътчета, идеални за събиране на тен. На някои плажове има атракции. Каране на джет, разходка с лодка или банан, парасейлинг – не са чужди този тип забавления по родното море. Други плажове са по-спокойни. В зоните на някои се предлагат чадъри и шезлонги срещу допълнително заплащане, на други е възможно свободното ползване. Официално плажове за нудисти няма. Но ако сте от тези, които искат да се порадват на слънцето без бански, има места и за вас.

Едно е сигурно. Навсякъде може да се отпуснете. С любима книга, новия брой на някое списание или коктейл в ръка – това вече го решавате вие.

Безброй възможности за разходки

Без съмнение може да се насладите на прекрасни изгреви и залези. Но това не е всичко, което морето предлага. Имате възможност да се разходите и да опознаете някои от забележителностите по Българското Черноморие. Исторически, културни, природни – разнообразието е впечатляващо.

В зависимост от това в кой края на родното море сте избрали да почивате може да посетите различни места. Ето няколко идеи:

 

  • Музей на солта в Поморие
  • Стария град в Несебър
  • Стария Созопол
  • Нос Калиакра
  • Фарът на Шабла
  • Арката в Тюленово
  • Остров Света Анастасия

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара