Сигурни сме, че познавате представители на тази категория – хора, които си имат всичко или могат да си позволят вещи или джаджи, които вие нямате възможност да подарите. Въпросът, който ви мъчи в тези ситуаации е: какъв подарък да избера на мъж, който вече има всичко?

Е, явно има нужда от смяна на стратегията и вместо дежурните вещи от магазините защо да не подарим преживяване! Така подаръкът ще бъде и оригинален, и различен и със сигурност ще се запомни от получателя.

Опциите да подариш преживяване са много, но обикновено за мъжете най-подходящо е да изберем ваучер за екстремно преживяване. Не че няма представители на силния пол, който с радост биха отишли и на кулинарен урок, както и на арт уъркшоп, но къде-къде по-впечатляващо е да полетят в небето с парапланер, да подкарат АТВ или да скочат с бънджи от високо.

Ето и един примерен списък с екстремни преживявания, които е подходящо да подариш на любимия мъж, на приятел или колега:

Дрифтене – за тези, които са родени с бензин в кръвта

Няма по-подходящо забавление за мъжа, който обича високите скорости от дрифта. Да управляваш дрифт автомобил и да скъсаш два чифта гуми на пистата не е само забавление, а чисто мъжко геройство. Може да подариш ваучер за каране на дрифт кола или само за возене в дрифт автомобила – адреналинът пак ще е достатъчен.

Урок по пилотиране на самолет – за тези, които обичат да гледат отвисоко на света

Мотивационните полети със самолет включват освен обиколка с машината над красиви места и опция пасажерите да научат повече за управлението, както и да в някакъв момент сами да поемат курса в небето. В това преживяване не се изискват специални умения и е подходящо и за мъже, които не са най-изявените любители на адреналина.

Полет с балон – за любителите на софт адреналина

Това е едно от любимите преживявания за двойки. Така че ако търсите подарък за любимия човек, ето вариант да ви се случи нещо прекрасно и на двамата. Полетите с балон се осъществяват целогодишно и на различни места в България – София, Варна, Белоградчишките скали. Да се лети не е никак страшно, а изключително приятно. От вас се иска да се качите в коша със заредени телефони и да снимате. Напоследък е доста модерно в коша на балона да се правят и предложения за брак.

Скок с бънджи от балон – 2 в 1 приключение

По-страшничко става, ако подарите на някого опцията да скочи с бънджи от балона. Но пък хубавото е, че така съчетава две преживявания в едно – издигането с топловъздушен балон и скока с бънджи. Освен това вие може да го придружите в балона, но вместо да скачате, само да заснемете скока на вашия приятел отвисоко. Всичко се случва за минути – от качването в коша, издигането и последващото летене с главата надолу.

Полет с парапланер – за свободните по дух

Едно страхотно преживяване за всеки, не само за мъжете. Да полетиш като птица, без да имаш какъвто и да е опит във въздушните спортове, е възможно с ваучер за тандемен полет, в който те закрепват към инструктора, който управлява парапланера. От теб се иска само да се затичаш в началото, а останалото е да се насладиш на полета. В България има доста площадки, подходящи за практикуването на този вид летене. Добре е да проучите съвестно организаторите на подобни приключения, за да попаднете на надеждни инструктори с опит, които няма да рискуват здравето на пасажерите и правилно ще преценят условията за полет.

Рафтинг спускане  – за любителите на водни спортове

Сезонът на рафтинга започва в края на март и началото на април и продължава до края на есента. Спускането с рафт по водите на реката е забавно преживяване, в което може малко да се понамокриш, но със сигурност е готино и забавно. В лодките могат да се качват по 8 или повече души. Много популярни са и рафтинг спусканията в съседна Гърция. Безопасно е дори и за деца, така че ако имате да изненадвате с подарък някой татко, той ще може да вземе и децата.

Офроуд

Кално и прашно, с рев на машини и мирис на изгоряло гориво, офроудът е едно от най-предпочитаните екстремни забавления за мъже. Може да се качиш на АТВ, бъги, джип, камион или дори на модифициран за офроуд смарт автомобил. Приключението е подходящо за групи приятели. Не става за онези, които не обичат да се цапат. Винаги се носи чифт резервни дрехи.

Пожелаваме ви успех с намирането на най-оригиналния и желан подарък.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара