Да имате здрава и сияйна кожа през цялата година изглежда невъзможна цел. Промените във времето, хранителните навици и други фактори, свързани с начина на живот, могат да затруднят поддържането на красив тен. Но не се отчайвайте! С помощта на няколко прости навика можете да поддържате кожата си в отличен вид независимо от годишното време. Тук ще споделим няколко съвета за това как да поддържате тена си през цялата година.

Поддържането му е от съществено значение, за да изглеждате и да се чувствате добре през цялата година. Тайната за поддържане на най-добрия вид на лицето е в спазването на прости и последователни процедури за грижа за кожата. Ето няколко съвета за поддържане на най-добрия вид на лицето през цялата година:

  • Защитете кожата си от слънцето: Вредните ултравиолетови лъчи на слънцето могат да увредят кожата ви и да доведат до преждевременно стареене, обезцветяване и дори рак на кожата. Не забравяйте винаги да използвате широкоспектърен слънцезащитен продукт с SPF 30 или по-висок, когато сте навън. Също така се опитвайте да стоите на сянка, когато е възможно. Sunlike – маслата за тен за лесни за нанасяване и можете да ги използвате цяло лято.
  • Почиствайте лицето си: Последователното почистване на кожата е от съществено значение за поддържане на най-добрия вид на лицето. Почиствайте лицето си два пъти дневно, за да се отървете от мръсотията, мазнините и други замърсявания, които могат да се натрупат през деня. Използвайте нежен почистващ препарат, който не отнема естествените масла на кожата ви.
  • Ексфолирайте редовно: Ексфолирането премахва мъртвите кожни клетки от повърхността на кожата, разкривайки по-светла и гладка кожа. Ексфолирайте лицето си веднъж или два пъти седмично с нежен скраб или химически ексфолиант.
  • Използвайте маска за лице: Маските за лице са чудесно допълнение към рутинната ви грижа за кожата. Те помагат за извличане на замърсяванията, хидратират кожата и дори могат да помогнат за намаляване на възпаленията. Търсете маски за лице, които са разработени с естествени съставки, подходящи за вашия тип кожа.
  • Спете достатъчно: Недостигът на сън може да се отрази пагубно на кожата ви. Стремете се да спите по седем до девет часа всяка нощ. Добрият сън ще ви помогне да поддържате кожата си здрава и жизнена.
  • Хранете се здравословно: Здравословното хранене също може да помогне за поддържане на добрия вид на лицето. Яденето на много плодове, зеленчуци и постни протеини ще ви помогне да подхраните кожата си отвътре навън.
  • Овлажнявайте кожата ежедневно: Овлажняването е ключът към поддържането на хидратиран и здрав вид на кожата. Овлажнявайте лицето и тялото си всеки ден с крем, който е подходящ за вашия тип кожа. Например, ако имате суха кожа, потърсете овлажняващ крем, който съдържа хиалуронова киселина, за да подпомогне задържането на влагата. Освен хидратацията за бърз тен на плажа е важно да използвате продукти за бърз загар.

Като следвате тези прости съвети, можете да поддържате здрав тен през цялата година. Винаги обаче е важно да се вслушвате в кожата си и да коригирате рутинните си процедури, ако е необходимо. Ако някога се съмнявате, консултирайте се с дерматолог или специалист по грижа за кожата за индивидуален съвет.

Не забравяйте да избирате правилните продукти и съставки за индивидуалния си тип кожа, да спите достатъчно и да правите физически упражнения, както и да се хидратирате. Защитете кожата си от слънцето и други фактори на околната среда и не забравяйте да почиствате и овлажнявате кожата си ежедневно. Освен това не забравяйте да отделяте време за себе си, за да се отпуснете и да се разтоварите от стреса. С тези съвети можете да поддържате здравия и красив вид на кожата си през цялата година.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара