Кемпински Хотел Гранд Арена Банско има нов главен готвач – българинът Никола Тодоров. С над 15 години стаж, младият и талантлив Chef Тодоров застава начело на международния кулинарен екип на най-награждавания хотел в България.

Още от дете Никола мечтае да стане готвач и завършва кулинария в гимназията по туризъм в родната си Варна. Започва професионалния си път през 2005 г. в току-що открития Кемпински Банско и преминава през всички позиции от Demi Chef de Partie, Chef de Partie, Chef de Cuisine Junior Sous Chef и Sous Chef. Междувременно специализира в още 4 Кемпински хотела – някогашния Кемпински Хотел Зографски София, Kempinski Palace Portorož в Словения, Kempinski Hotel Ishtar Dead Sea в Йордания и Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum в Турция. През 2009 г. извежда на

първо място кулинарния отбор на България

в състезанията за Националната кулинарна купа на Българската асоциация на професионалните готвачи. З години работи в Русия като су шеф на известния Kempinski Grand Hotel Gelendzhik, а после се връща в Кемпински Банско като заместник на малтийския главен готвач Тревор Портели. Това лято Никола Тодорoв се обучаваше под ръководството на Chef Реми Жиро в един от най-реномираните ресторанти във Франция „Les Hauts de Loire“, който има 2-звезди Мишлен.

Инаугурацията на шеф Тодоров като главен готвач съвпадна с дългоочакваната Стейк вечер в ресторант „Коме Прима“ на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско. Богатият микс от примиум стейкове, осигурени от Meat Revolution и приготвени от екипа му, бяха комбинирани с ароматните сицилиански вина „Фириато“ от Трапани и района на вулкана Етна. Вината бяха част от портфолиото на БНК,

лидер на българския пазар

като вносител на най-ценните марки от Европа и дългогодишен партньор на Кемпински Банско.

Внимателно подбраното месо от Meat Revolution включваше млечно телешко от семейни холандски ферми, Блек Ангъс от „говеждия“ американски щат Небраска, Kobe Style Wagyu Beef от  японската префектура Гун Ма, първокачествено говеждо от пасищни животни в Аржентина, Hereford от Уругвай, еленско и глиганско от Великобритания и Австралия; млечни агнета от България със син печат.

Стейк вечерта е част от инициативата на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско да организира тематични вечери в средиземноморския си ресторант „Коме Прима“, посветени на

различни национални кухни.

Кулинарните пътешествия около света стартираха миналата есен и потопиха гостите на Come Prima в традициите и вкусовете на Тоскана, Сардиния, Прованс, Малта, Франция, Испания, Швейцария, Русия, България и Япония. На 18 януари предстои нова Тосканска вечер, на 22 февруари в главната роля ще са морските дарове, а на 7 март отново ще има Българска вечер.

Кулинарният Еверест в Come Prima обаче ще е на 20 март, когато в елитния ресторант ще гостуват 5 легендарни гост-готвача с общо 9 Мишлен звезди: Jacques Pourcel, Sergi Arola, Thierry Drapeau, Joël Césari и Jean-Baptiste Natalie. Вечерята ще е придружена с топ вина и пенливи от Франция и Италия.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара