Знаете ли защо е добре да родите млади? Да, да, заради жизнените яйцеклетки, разбира се, но има и още една недооценена, а много съществена причина. Защото когато детето ви влезе в пубертета, е желателно вие да не влизате в климакс. Иначе тежко и горко и на вас, и на детето, и на клетия мъж, имал неблагоразумието да се окаже в центъра на този нагледен урок по физика. Въздухът е наелектризиран постоянно, хвърчат искри, обиди, рев, настроението на всички вкъщи се лашка от единия полюс към другия в рамките на часове и дори разводът да не е задължителен, то обтегнатите нерви, почупената посуда и раздрънканите отношения са гарантирани.

И всичко това заради хормоните, които се размотават в тялото ви и ви разказват играта.

И да, уви, отново жените теглят хомота и търпят последствията. Когато кажете за един мъж, че го е ударил хормонът, това обикновено означава, че изпитва неустоимо сексуално желание и слепешката търси партньорка. Нищо необичайно, както се казва – виждали сме ги такива.

Отнесена обаче към жената, репликата е със съвсем различна конотация. Когато жената я тресне хормонът, това не е покана за близост, а нещо като

призив за евакуация.

Не е здравословно да се навъртате наоколо. Тя е в състояние да премести планини с лекота и в следващия момент да заплаче горчиво от вида на повяхнала маруля. Защото хормоните определят не просто физическото здраве на жената, но и емоционалното й състояние. Нейното щастие и нещастие, избухливост или апатия, апетит за храна и ласки, външният й вид, децата й, косата й, костите й, умът й дори – всичко е конструирано върху несигурния баланс на хормоните в тялото й.

Да знаете, репликата „Това не бях аз, това бяха хормоните ми“ върши чудеса в оплетени ситуации.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара