Huda Beauty е една от любимите ми козметични линии, която от година вече се предлага и в магазините на Sephora у нас.  Интересно е да се отбележи коя е Худа Катан, а именно една упорита и талантлива инфлуенсърка, която развива малък блог през 2010 г., а три години по късно – козметична фирма за милиони – Huda Beauty. Ако се интересувате от козметика, то няма как да не сте попадали на нейното име из социалните мрежи, както и на козметичните ѝ трикове и съвети за разкрасяване, които споделя в Инстаграм.

Палитрата на Худа “Desert Dusk” се продава като high end козметика и цената ѝ е около $65 – 130 лв. за 18 цвята сенки. Самите те са абсолютно достатъчни за създаване на оригинален грим в топлата гама, като в палитрата се съдържат 8 матови цвята, 6 блестящи, 1 глитър и 3, които създават дуо-хром ефект.

„Desert Dusk“ е любима моя палитра, която купих с идеята да направя по-силен и отличаващ се грима си за бала и инвестирах в нея, дори с идеята, че няма да я ползвам всеки ден. Открих, че макар тази палитра да се счита главно подходяща за поводи и хора, които не искат да останат незабелязани – заради ярките и блестящи сенки, всъщност  дава възможност и за много лек и ежедневен грим, точно за това силно я препоръчвам!

Макар че не използвам абсолютно всички цветове, твърдо мога да кажа, че качеството на сенките е отлично. Матовите нюанси са силно пигментирани, не се разпрашават и много лесно мога да преливам цветовете върху окото. Amethyst и Saffron са невероятни и са мои любимци.

Блестящите и дуо-хром цветовете се нанасят много лесно, но предпочитам да използвам пръста си или четка, предварително намокрена с Mac Fix+, за да се получи този “уау” ефект. При някои от тях наблюдавам леко разпрашване на цветовете, затова гримирам първо очите си и премахвам падналите блестящи частици с  напоено памуче с мицеларна вода или тоалетно мляко.

В палитрата има и един по специален цвят – това е Cosmo, който си е чист глитър. Когато го използвах за пръв път беше пълен хаос – частичките не искаха да седят на мястото си и блещукаха по цялото ми лице. Не се отказах от него и купих база за глитър – този проблем изчезна и работата с него стана много приятна, да не говорим за крайния блещукащ ефект върху клепача.

Според мен единствено, което липсва в тази палитра е матов черен цвят, който е задължителен за един завършен очен грим и аз често ползвам единична тъмна сянка на Sephora в комбинация с другите цветове.

Изключително важно за мен е палитрата, която ползвам, да има огледало, а и “Desert Dusk” се продава в красива кутия и има предпазваща сенките пластина с уникален дизайн. Личи си, че са вложени усилия не само в качеството на сенките, а и в самата визия на палитрата. Вдъхновява ме да експериментирам с цветове и прави работата с нея още по-голямо удоволствие.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара