Яна, 8 години

Идеалният мъж има чувство за хумор, добър характер и най-вече е готин. Готин означава, че е красив. Например, красив е Дани. Много е важно да си пасвате. Идеалният мъж трябва да те обича. И, разбира се, сватбата трябва да е хубава – с много цветя, костюми, рокли, хубаво време и бели покривки. Идеалният мъж е някой като тати, но по-слабичък. Трябва да има хубава коса. Без мотор обаче, защото може да се нарани. Среден ръст, но да е по-висок от жената. Очите му да не са много сближени, носът му да не е сплескан.

Идеалният мъж има пет деца. Грижи се за тях, сменя памперси, целува ги за лека нощ и им чете приказки всяка вечер. Обича жена си, помага й. Когато е уморена от вечерта, може той да направи закуска. Ако го мързи, значи не е идеален.

Не трябва да обича чалга, защото е просташка музика. Не искам да обидя чалгаджиите, които четат тази статия, просто си казвам мнението.

Георги, 4 години

Идеалният мъж трябва да е добър. Да е много добър. Важно е и да е умен. И да е красив. Тати е доста умен. Тати и дядо са истински мъже. Те са много добри. Дори не убиват животни.

Представям си истинския мъж, когато вече е голям, да се занимава с разговор. Трябва също така да може да прави и сандвичи. Може дори да е готвач.

Калоян, 7 години

Идеалният мъж трябва да е готин. Представям си го с много яка коса. Задължително трябва да може да свири на китара. Да има рок група. Важно е и да ходи на много концерти.

Тати например е единственият, който има яка прическа. Мисля си, че е рок звезда.

София, 6 години

Няма никакво значение дали идеалният мъж е красив или грозен. Не е важно също така с какви дрехи се облича. Ето, аз например ходя често с дънки и момчешки жилетки, но не съм палава като момчетата, а се държа добре с децата.

Важното е истинският мъж да е нежен и мил с мен. Но не само с мен. А и с приятелите си. В никакъв случай не трябва да е груб. Познавам такива добри мъже – тати, Криси Леков и Коко. Коко понякога не се държи добре с мен, но го обичам. Той е мой братовчед.

Мисля си, че ако мама беше мъж, щеше да бъде идеалният мъж.

Калин, 12 г.

Аз си го представям справедлив. Да няма страхове. Да се държи истински. Външният вид може би има значение за идеалния мъж. Важна е усмивката му. Риза, сако, панталони и черни обувки с черни чорапи – така си го представям. За мен идеален мъж е героят на Джеймс Бонд – и по-точно Пиърс Броснан и Роджър Мур. Към жените да се отнася подобаващо… Колата му да бъде Aston Martin.

Аз не мога да си представя идеалния мъж беден. Ако все пак е беден, нека разчита на работата си. Ако трябва – да си я смени. Мисля си, че богатият мъж би трябвало да е и щастлив. Ето например, ние не сме богати – и аз не съм доволен и щастлив.

Отговорностите на идеалния мъж са да се грижи за себе си. Ако има семейство – и за него трябва да полага усилия. В очите на идеалния мъж идеалната жена трябва да бъде като него. В нея той иска да види красота, добър характер и да не е зла.

Целите в живота на идеалния мъж са да постигне най-доброто. Нека избягва да плаче, когато му е тежко. Да си казва „Дръж се мъжки!“. Дали идеалният мъж псува? – Да, от време на време, може. Нали и той се ядосва понякога!?

Идеалният мъж чете научнопопулярни книги и не трябва да се трови с алкохол. Пушенето също е вредно за него.

Бих искал да стана идеалният мъж.

Мария, 14 години

Перфектният мъж те харесва такава, каквато си, дори и без грим. Забавлява те. Усеща кога имаш нужда да мълчиш и не задава досадни въпроси, не пренебрегва малките неща в живота и не забравя моментите, които са важни за теб. Обича животните и хората, не е груб. Висок е. Добър е. И най-важното: открива целия свят именно в теб.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара