Снимки: Симон Варсано и Народeн театър

Той е млад, красив, умен, чаровен, забавен… мога да изреждам безкрай. Носи онази харизма на артиста и героя, която няма как да те остави безразличен в негово присъствие. Сякаш му липсват само белите доспехи, за да накара сърцето ти да спре. Той е идеалният мъж за много жени и със сигурност много биха ми завидели за слънчевия следобед, който прекарах с Него. Идеалният. Владо Карамазов. Споделихме размишления за идеалите, Оскар Уайлд и жените.

 „Идеалният мъж трябва да казва много повече, отколкото мисли и да мисли много повече, отколкото казва.”

 

С течение на времето, с всяка изминала година влагам много повече мисъл и усещане в тези думи. Аз говоря много повече, отколкото мисля, а дали идеалният мъж е такъв, не знам. Това е сложен въпрос, зависи от гледната точка – трябва да притежава всички качества и добродетели, да е естествено интелигентен. Но идеални хора няма – всеки има някакви недостатъци.

„Мъжете, които се опитват да направят нещо за света, винаги са непоносими, а онези, за които светът е направил нещо, са чаровни.”

Никога не съм се замислял по този въпрос. Това са сентенции, които отговарят напълно на времето ни. Аз не мисля, че съм направил нещо за света около мен. Опитвам се да направя нещо за себе си и преследвам целите си. Онзи ден се замислих – много си мечтаех да карам мотор с Юлиан – вчера минахме 600 км… Давам си сметка, че всяка сбъдната мечта те доближава до идеалите ти, но не те прави задължително по-добър за света около теб.

Значи си по-скоро чаровен, отколкото непоносим?

Ами, май така ще се окаже.

„Да се опиташ да скриеш нещо от жена си – това е непростимо лекомислие. Все едно, тя ще го узнае. В това отношение жените имат поразителен нюх. Те виждат всичко, освен очевидното.”

Лесно можеш да заблудиш човек в днешно време. Но аз смятам, че жените днес са много по-борбени и амбицирани. Жените в момента са много по-интелигентни от мъжете. Изпълняват много по-важни функции и са на много по-високи позиции в големи фирми. Даже мисля, че са престанали да търсят идеалния мъж – до такава степен светът, в който живеем, се е забързал, че връзките не са онова, което са били по времето на майките и бащите ни. Жените гонят кариера, а не идеалния…

„Снощи тя имаше по себе си прекалено много руж и недостатъчно дрехи. У една жена това винаги е признак на отчаяние.”

Ами да, отчаяние, да… жените се разголват, за да хванат някого, някак си ми кореспондира с днешните поп-фолк певици. Голотата се толерира, което за мен е тъжно.

Идеален мъж от Оскар Уайлд или от „Дървото на живота”?

Панто е човек, който е изпреварил времето, в което живее. Хората обичат да гледат доброта от екрана, но истината е, че това не съществува в реалния живот. И аз не съм такъв – нося и добро, и зло. Пак се връщам към идеята, че няма идеални хора, но все пак, ако доброто взима превес над злото у един човек – той се доближава до идеала за нашето користно общество. Панто върши всичко с причина, той не може да бъде сложен в графа „добър” или „лош”. Той е просто истински.

Идеален ли си?

Аз съм обичлив, мисля и се грижа за хората, които обичам. Но съм и тежък характер – сприхав, избухлив. Трудно ми е да се променя, но пък всеки си има някакъв недостатък. Нали ви казах: няма идеални хора.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара