Вечният максимализъм. Недостатъкът на недостатъците –  каквото и да правим все не стига. А не е ли време да обикнем себе си?

Ако следваме логиката, че любовта е сляпа и едва след време започваме да забелязваме недостатъците на нашата половинка, то ние вече сме обикнали човека до нас, точно защото и той имат свой принос да се влюбим в избора си. Някои ще кажат, че това е компромис, защото обичаш. А моят отговор е: Тогава обичайте и себе си! Това е най-смисленият избор, който може да направите с положително отражение върху цялата ви психика, физика и самочувствие.

Женското тяло винаги е било на почит – облечено или голо, то е израз на изящество. Жените са изкуство – красиви сами по себе си, независимо от тегло, ръст, белези, стил. И ако „мразите“ нещо в себе си, то може лесно да го обикнете, стига да поискате. Защото заслужавате да бъдете харесвани, не спирайте

да показвате божествените си недостатъци,

които са част от вашата женска сила. Освен това, не забравяйте, че можете да бъдете нечия муза, смисъл, идеал, стимул за промяна.

Недостатъкът, невъзможността и всичко свързано с отрицанието е подтик за привличане на положителното, за надграждане, старание, подобрение, стремеж. Така настъпва и баланс. Затова – нека вашият недостатък е повод за вашето ново Аз. Търсите смисъл или оправдание? А не сте ли самите вие достатъчна причина? Не заслужавате ли да бъдете щастливи? Можете, стига да се обичате.

Няма по-голяма борба на един човек от тази със самия себе си. А ако питате колко точно ще ви коства

да се научите да се обичате,

то ето ви един отговор, откъс от мой разказ:

”… Изгарям да опознавам нежността и ще мечтая ли вечно сама, ще дерзая ли докато потъвам в мелодията на приказките. Нима е изпитание, нима различните сме самотни, но истински. Толкова се наслаждавам на себе си, паля свещ от удоволствие, пристъпвам бавно на пръсти… стъпка… по стъпка… волно спускам ръцете си, че да се спусне и халата… по извивките на тялото ми… преглъщаш ли… възхищавам се на всеки допир под течащата вода, защото докосвам душата си, свещта огрява сетивността, романтиката и чертите ми, а

кой ще погали останалата част

в сянката на протичащите капки. Слушам музика и потъвам в размисли и мечти, знам и ти като мен си някъде там, знам, че ще се срещнем някъде по пътя си. Въздишам. Паля си цигара да изгаря за мен… огнено, както погледът ми впит в теб… да вдишам дълбоко и издишам умората и моята мечта (мириса ти)… Поглеждам се в огледалото… красиво облечена, за мен… за мен! Обичам се, защото трябва и защото така искам да ме обича… ситни капки аромат с жажда целуват шията ми… Лек грим… и това правя с чувство, прекарвайки нежните линии от четката по лицето ми сякаш перо… Приглушена светлина… небрежно вързана коса и любимият ми сатенен халат… искам да видя как грубата ти длан стои на нежният плат…, но по-нежна съм аз… обичам да се обичам, повече от колкото ти мен…”
Дами,

не спирайте да превръщате минусите в плюсове

и всяка скучна рутина в удоволствие и релаксация. Не се чувствайте гузни да откраднете време за себе си. Дори понякога дъждовните капки или тези под душа да се сливат със сълзите ви, то това е моментът, в който освобождавате душата си – нежна, ранима. Обичайте се, заслужавате го по куп причини, а основата е заради самите вас. Имате основание да сте изискващи във всеки един аспект.

Душата е важна, грижата за тялото не по-малко,

но каква е ползата да ходите на фитнес и да сте в невероятна форма или да седите вкъщи, ядосвайки се на недостатъците си, когато сте нещастна и неудовлетворена емоционално и душевно, само защото някой не ви оценява достатъчно? Именно затова е важно преди всичко да обичате себе си.
Старайте се да балансирате между грижа за душата и грижа за тялото си. Усетете удоволствието от храната, слушайте приятна музика, набавете си положителни емоции и обградете се с градивни хора.

Промяната не е страшна,

тя е просто наименование за вашето щастие. А самочувствието идва тогава, когато подредим правилно приоритетите си и започнем да обичаме себе си. Тогава ще бъдете достатъчно пълноценни, защото оценявате себе си и знаете добре какво заслужавате. А заслужавате да бъдете щастливи!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара