Tommy Hilfiger, представляван в България от SARKK SA, с радост обявяви партньорството си с канадския певец Шон Мендес. Сътрудничеството ще премине под мотото „Play it Forward” и е израз на споделената визия на бранда и певеца за по-добро бъдеще.

Началният тон за дългосрочното партньорство бе даден с лансирането на кампанията „Classics Reborn” за лято 2022. В основата на кампанията е колекцията „1985“, която черпи вдъхновение от първите дни на основаването на американския бранд и моделите, превърнали се десетилетия по-късно в емблематични за бранда. Кооперацията между канадския певец и Tommy Hilfiger ще продължи няколко сезона, като двете страни ще работят съвместно по важните теми през периода.

Вдъхновена от миналото, но направена с материите на бъдещето

Партньорството между Шон Мендес и Tommy Hilfiger стартира в рамките на колекцията „1985“. От бранда се връщат към своите корени от 1985 година и моделите, които са се превърнали в синоним на Tommy Hilfiger. През последните няколко години американската марка стриктно се придържа към своето виждане за оползотворяване на всеки ресурс и приветстване на всички. Tommy Hilfiger са в непрекъснат процес на търсене на нови и иновативни материи и начини, по които могат да използват наличните си ресурси, за да направят новите си моделите по-устойчиви с всеки нов сезон.

Колекцията „1985“

преобразява най-ембелматичните модели на марката, като например поло ризата, която днес е направена от изцяло органичен памук. Преминавайки към използването на органичен памук, с настоящата колекция Tommy Hilfiger намалява CO2 емисиите с 48% и предотвратява създаването на нови 692 тона. Това е еквивалентът на 641 еднопосочни полета от Лондон до Ню Йорк за един пътник. Друг легендарен модел от архива на Tommy Hilfiger е денимът. Днес той е произведен от 20% рециклиран памук, добит след първоначалните фази на производство, което намалява разхода на вода и електроенергия по време на довършителните етапи от производството.

„Шон е не само талантлив музикант. Той е част и от новото поколение, в чийто ръце лежи бъдещето, поколението, което разбира необходимостта от действието. Обединявайки усилията си с Шон, за да се научим, споделим и развием нашите таланти, ние можем да надградим това, което вече сме постигнали и да преминем на следващото ниво по отношение нашата стратегия за устойчивост. Макар да ни предстои да извървим дълъг път, заедно можем да постигнем още по-голяма информираност относно каузата и да окажем положително, дълготрайно въздействие.“, коментира Томи Хилфигър, основател на едноименната модна къща.

Световно турне с по-малко въглеродни емисии

Като следващо ниво на колаборацията между Tommy Hilfiger и Шон Мендес е дарение на стойност 1 милион долара за намаляване и компенсиране на въглеродния отпечатък от предстоящото турне на певеца. Той потегля на първото си турне след 3-годишна пауза причинена от пандемията. Турнето, озаглавено Wonder: The World Tour си е поставило за цел да генерира с до 50% по-малко CO2 емисии, в сравнение с последното му световно турне през 2019 г. и да намали всички останали емисии, свързани с цялостната организация.

От екипа на изпълнителя са си поставили ясни екологични цели представени в Устойчива политика по време на турнета, а чрез дарението от Tommy Hilfiger се надяват да допринесат за изпълнението им. Значителна част от инвестицията ще бъде разпределена и към продължаващите усилия на модната къща за органично и хуманно отглеждане на памук. По време на турнето си Шон Мендес също ще носи изработени по поръчка и по-устойчиви костюми, направени с помощта на платове, останали неизползвани от предишни колекции или пък от архивната селекция на бранда.

„Винаги съм бил вдъхновен от Томи и емблематичната марка, която той е изградил. Развълнуван съм да споделя нашето приключение с моите фенове. Всеки трябва да участва в създаването на по-устойчиво бъдеще и аз съм амбициран да видя какво можем да постигнем заедно. Очаквам с нетърпение да се учим един от друг, да открием как творческото преосмисляне може да има положителен ефект върху модната индустрия и да споделя какво означава за мен да живеем по-устойчиво.”, казва Шон Мендес.

Предвижда се партньорството между Tommy Hilfiger и певеца да продължи със съвместна капсулна колекция през пролет 2023, която ще прекрои емблематичния стил на бранда през призмата на нови иновации и практики в областта на рециклирането и кръговата икономика.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара