Вашата представа за вечната жена?

Mitko-PavlovУмна, силна, сексапилна, самостоятелна, майка. Но в крайна сметка, това са клишета, които предполагам всеки би използвал. Странното е, че когато са наредени така, излиза прекрасна комбинация, която почти никога не намира образ в действителността. Вечна жена няма, както няма вечен мъж и прочее. Просто никой не знае кое докога ще продължи. Може пък да се окаже, че всичко е енергия, а не материя.

Има ли тя конкретно превъплъщение във вашия живот?

Всяка една майка въплъщава вечността. Майката дава живот. Което я прави нещо повече от Господ.

Кога жената не остарява и трябва ли да (се) воюва с времето?

Всеки остарява, независимо от житейския му път, име и фамилия. Другият вариант е да се умре млад, но виждам, че тук не говорим за това. Не е проблем, че някой остарява, по-скоро как остарява. Има старост като есен, има и като лято. Уви, има и като зима. С времето не може да се воюва. Опитите продължават, но всички сме свидетели, че става по-страшно, отколкото е било в началото. Примери за фрапантно изглеждащи жени след опити за воюване с времето мога да дам много. Жената трябва да остарява красиво. С вино в ръка. И по възможност около море – така си представям и моята старост, но с ципуро в ръка.

Има ли нужда от защита на женствеността днес?

Не. Мисля, че жените знаят какво притежават и го използват прекрасно. Въпрос на ценности е една майка да научи дъщеря си да е женствена. А не вулгарна.

А трябва ли да спасяваме мъжествеността?

Е, това е моята теза. „Бъди мъж, много се отказаха”. Ежедневно се сблъсквам с нежни мъже и недорасли такива. И е адово. И не знам жените как издържат. И не говоря за хомосексуалност, а за инфантилност, безопитност, простотия и прочие. Да не очерням разговора. Мъжете в България са кът. Затова и жените станаха по-агресивни.

Коя е традиционната добродетел, от която жената днес не бива да се отказва?

Майчинството.

Плаче ли мачизмът за женски реванш?

Мисля, че не разбирам докрай въпроса, но отговорът е някъде през един ред нагоре. В България няма мачо, тук има пичу. Сори.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара