Вашата представа за вечната жена.

Жената е тайнство. Винаги ще я има и, надявам се, винаги ще остане тайнство за мъжете. Това е тя – неразгадана докрай, никога завършена, никога същата. Емоцията на мига, усещане за безкрай. За вечната жена миналото е табу, а утре е първият ден на новото начало… Днес обаче е на родителска среща.

Има ли тя конкретно превъплъщение във вашия живот?

307-398-petyr-delchev-kaiakАз живея щастливо с майка, съпруга и дъщеря на 19 години… Мога да напиша „Война и мир” веднъж насам и дваж наопаки, разисквайки трите възрасти на вечната жена. Целувам ги при всеки повод и често без повод, прегръщам ги, споделям си с тях колко ги обичам. Като писател съм си задавал въпроса коя бих спасил, ако мога да спася само една от тях при някакво хипотетично бедствие. Естествено, дъщеря ми. Мамо, ти ще ме разбереш и ще  ми простиш. Скъпа, ти не би ми простила, ако избера друго. Добре, но ето – дава ми се още един-едничък, последен шанс – коя да спася – майка или съпруга?! Тази, която ми е дала живот, или тази, с която сме дали живот?! Мамо, ти ще ми простиш.

Кога жената не остарява и трябва ли да се воюва с времето?

Да се водят обречени войни е много красиво в началото, малко скучно в средата и глупаво към края. Умната жена не остарява, защото знае, че единственият начин за спокойно съжителство със старостта е любопитството. Нейното за света и на света към нея. Тогава малките ситни бръчици около очите не са поле за изява на козметичните концерни, а свидетелство за усмихнат живот.

Има ли нужда от защита на женствеността днес?

И утре ще има. Защото вече „законно” на Земята се пръкна трети пол, който нарича себе си безполов човек, а аз го наричам ментален хермафродит. Той не е плод на еволюцията, а на глупостта и духовната безпътица. И както е тръгнало, ние, земляните, да ставаме все по-глупави и духовно безпътни, този трети пол ще изтръгне бебетата от утробите на женствените майки и ще ги набута в инкубатори. Еволюцията е инструмент на Бог, но хирургът не е инструмент на еволюцията.

А трябва ли да спасяваме мъжествеността?

Каква ще е тази мъжественост, ако трябва да бъде спасявана?! Докъде я докарахме…

Коя е традиционната добродетел, от която жената днес не бива да се отказва?

Състрадание. Това е основната човешка добродетел, а жените са по-състрадателни от мъжете, следователно са по-човеци. Мили дами, не ставайте мъжкарани, за да скриете колко сте раними, бъдете си все така с едни гърди пред нас, мъжете, моля ви!

Плаче ли мачизмът за женски реванш?

Мачовщината не е състояние, а синдром. За тежки емоционални пробойни в корпуса на личността. Точно както при жена, която бленува емоционален реванш в свят на шпиц феминистки, където „мачовците” са експонати в зоопарка. Човещината на подобен мироглед понакуцва и при мъжете, и при жените, защото половата дискриминация е двупосочен път без нито един изход.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара