Незабравимата постановка на една от най-добре познатите опери на Моцарт „Сватбата на Фигаро“ от Кралската опера в лондонския Ковънт гардън може да бъде преживяна само в Кината Арена на 18, 21 и 22 ноември 2015 г.  Описана от британския вестник „Телеграф“  като „прекрасно забавление“, продукцията на Дейвид Маквикър е всеобщо призната за класика.

arenaВ главните роли се превъплъщават световноизвестният бас Ервин Шрот и румънското сопрано Анита Хартиг. „Сватбата на Фигаро“ е определяна като перфектната опера, която показва гения на Моцарт в неговата най-жива и възхитителна светлина. Изключителната музика в едно с либретото придават на героите от операта реализъм и показват човешката страна на техните характери.

Фигаро (Ервин Шрот) и Сузана (Анита Хартиг) са на път да се оженят, но граф Алмавива има свои планове за бъдещата булка. Това, което следва, е история за сбъркани идентичности, несподелена любов и покаяние. Насред живописно шато в навечерието на Френската революция през 1830 г., сюжетът се върти около сложните отношения в имението на граф Алмавива и триумфа на Фигаро над неговия господар.

С любимите на всички арии като „Voi che sapete“, позната на мнозина от адаптацията на „Гордост и предразсъдъци“ на ВВС от 1995 г., разкошният декор и великолепните костюми се превръщат в идеалния фон на неподражаемата музика.

Ивор Болтън, директор на Театро Реал в Мадрид дирижира прекрасната жизнеутвърждаваща опера, чието излъчване в киносалоните е режисирано от Джонатан Хасуел.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара