Знаменитости от различни сфери на изкуството – мода, музика, танц, кино – са лицата в благотворителен календар за 2016 г.  Николета Лозанова, Алфредо Торес, Ива Екимова, Ивайло Захариев, Джена и участниците в мюзикъла „Sexy Hair“ се обединиха в подкрепа на кампанията „Надеждата е красива“, посветена на жени, преминали през лечение с химиотерапия.

Sexy-Hair-Nikoleta-Lozanova

Идеята се роди през пролетта по инициатива на стилиста от Казанлък Станимир Нанчев-Стенли, който подари 50 перуки на борещи се с рака дами, обявиха създателите на кампанията „Christian of Roma Group“.

Луксозният календар ще се разпространява безплатно в над 5 хиляди фризьорски салона в цялата страна.

Звездните посланици на благотворителността участват в изданието за 2016 г. заедно със своите фризьори. За визията на Николета Лозанова се е погрижил Венелин Кондаков. Попфолк изпълнителката Джена грее на страниците на календара заедно с „виновниците“ за ослепителния й блясък – тандема Вили и Маури.

Sexy-Hair-DjenaПълно съвпадение с визията на холивудската легенда Мерилин Монро е успял да постигне при работата си с Ива Екимова доайенът на коафьорите у нас стилист Капанов. За убедителната метаморфоза допринася и фактът, че русокосата грация е облечена в ръчно изработена копринена рокля, предоставена от топ дизайнера и трикратен носител на отличието „Златната игла“ София Борисова.

Креативният Владимир Атанасов стои зад стайлинга, създаден за актьора от сериала „Под прикритие“ Ивайло Захариев. Чрез визуалния контраст между тъмнокожия виртуоз на танците Алфредо Торес и  маестрото на прическата Асен Налбантов е постигнат изключително експресивен ефект, обясняват от „Christian of Roma Group“.

Стилистът Йордан Василев е създал истински естетически ансамбъл от прическите на участниците в мюзикъла „Sexy Hair“. Това са певците Денислав Ноев, известен от телевизионното риалити „Мюзик Айдъл“, сестрата на шоумена Део – Марина Драгомирецкая, солистката на Националния музикален театър-София Весела Делчева, музикантът Ивайло Михайлов и танцьорите от танцов клуб „Дъга“.

Sexy-Hair-Alfredo-Tores

Благотворителната инициатива „Надеждата е красива“ е подкрепена също от топгримьорите Бони и Джулия Ангелова, както и от младата им колежка Зори Христова. Снимките и обработката им са дело на един от най-търсените фотографи у нас Владимир Филипов, а Николета Лозанова се довери на личния си фотограф Костадин Кръстев-Коко. Дизайнът е поверен на  познатия от родната музикална сцена  като Джийсън Брад Люис изпълнител Людмил Августинов.

Календарът ще бъде представен на официално събитие в средата на декември.

Целта е създаването на Национален регистър за осигуряване на фризьорско обслужване за жени с онкологични заболявания. Салоните ще бъдат обединени в мрежа, където всяка жена, подложена на химиотерапия, да може дискретно и удобно да потърси помощ. Инициативата е предназначена както за дамите, преминали през най-тежкото изпитание в живота си, така и за професионалистите, които да станат част от надеждата и съпричастността, обясниха инициаторите на кампанията.

Помагаме на дамите да се почувстват добре, като се доверят на професионалисти, увериха организаторите. Жените ще имат на разположение перуки, сред които да изберат най-подходящата за себе си и да се изправят със самочувствие пред ежедневните предизвикателства. Едновременно с това, 2 пъти годишно в рамките на всяко издание на престижните форуми за фризьорство в София и Пловдив ще се организират семинари и обучения на професионалисти, изявили желание да станат част от движението „Надеждата е красива“. В тях заедно с психолози ще се преподават специфичните техники и подходи при обслужване на онкоболни жени, уточниха от „Christian of Roma Group“. В детайлното обучение фризьорите ще се профилират, придобивайки умения за общуване с такъв тип клиенти. „С това даваме по-адекватно отношение към проблема, предоставяме информация на фризьорите как да работят с такъв тип клиенти и на клиентите къде да ги намерят“, обясниха от „Christian of Roma Group“.

„Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и приятели“, посредством клоновата си мрежа, дава шанс на всички нуждаещи се от подкрепа да открият професионалистите, които да върнат самочувствието им. „Подобна инициатива, дошла от мъж, означава страшно много за една жена, която в такъв момент преодолява този проблем”, сподели председателят на Асоциацията Евгения Адърска. На сайта на пациентската организация дамите ще открият салоните, в които ги очаква консултация при избора на перука, най-близка до естествения цвят и вид на косите, от които химиотерапията ги е лишила, както и създадено специално за тях дискретно пространство.

„Надеждата е красива“ е програма за жени, преминали през изпитанието на химиотерапията. Те преживяват най-големия шок в първите месеци на раковото заболяване. Страничните ефекти от лечението на рак със средствата на химиотерапията са безпощадни. Статистическите данни сочат, че броят на онкоболните в България се увеличава. Всяка година от рак се разболяват 30 хиляди души, 2 хиляди от тях не успяват да се преборят с коварната болест.

Фризьорът от Казанлък Станимир Нанчев-Стенли споделя: „Сред клиентките ми има все повече онкоболни. Искам тези жени да се чувстват част от всички останали, да имат надежда, защото „Надеждата е красива“. През пролетта в рамките на Италианския фестивал на прическата и красотата, организиран от „Christian of Roma Group“ в Пловдив, на специално обособен Щанд на солидарността, онкоболни жени имаха възможност да получат безплатни перуки.  С луксозния календар дни преди най-светлите християнски празници компанията отново подава ръка на стотиците хиляди жени и подкрепя битката за живот.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара