Кръвната група показва какви сме. Така поне твърдят японските психолози. Тази теория намира все по-голямо приложение във всекидневието, както това стана с биоритмите.

Собствениците на посреднически брачни кантори в Япония изпитват затруднения например при избора на партньори за жени с кръвна група В, тъй като те са прекалено самостоятелни, имат непостоянен вкус, поддават се на настроения.

Собствениците на ресторанти приемат на работа хора с кръвна група А, тъй като за тях се твърди, че са учтиви, съзнателни и са способни да работят в условия на силен стрес.

При заемане на ръководни постове се

дава предимство на хора с кръвна група 0.

Важен белег на техния характер и начин на действие е енергичността, взискателни са както към себе си, така и към другите.

Убеждението, че между характера и кръвната група има пряка връзка, не е нещо ново в Япония. Книгата „Кръвните групи и темпераментът“ на психолога Какуеи Тананка е била издадена в средата на XX век. Публикуваните в нея възгледи са много близки до тези на европейските психолози от края на века.

В началото малко теория. По принцип съществуват четири кръвни групи, които в цял свят се обозначават със символите А, В, 0 и АВ. Разликата между тях тях не е голяма, но не може да се пренебрегва – отнася се за определени характерни особеност на червените кръвни телца и кръвния серум. Най-разпространена е трупа А. Кръвната група е постоянна през целия живот и децата я наследяват от родителите си. При определяне на бащинството кръвната група с едно от най-важните доказателства. Тези признаци и черти според японските психолози по всяка вероятност не предопределят съдбата на човека, но със сигурност оказват влияние върху неговото здраве.

Хората с кръвна група А са предразположени към така наречените болести на цивилизацията, за каквито се смятат сърдечният инфаркт, склерозата, бъбречните камъни, диабетът, туморите.

Хората с група 0 са, както се казва, „здравеняци“. Измъчват ги само стомашни заболявания и тези на дванадесетопръстника. Тъй като

по природа са по-здрави, те живеят дълго.

Твърди се, че вероятността да доживеят 75-годишна възраст при тях е с 60 на сто по-голяма, отколкото при хората с друга кръвна група.

Хората с кръвна група В са някъде по средата — между А и 0.

За група АВ генетиците не говорят много, тъй като тя се среща много рядко и това затруднява изследователската дейност.

Все още не е обяснено защо хората с група 0 са много по-здрави и живеят по-дълго. Смята се, че тяхното физическо състояние е по-добро, тъй като са по-устойчиви психически. При изследване на кръводарители в университета в Елаген било установено, че хората с кръвна група 0 много по-рядко страдат от неврози и невралгии, които могат да бъдат предпоставка за други заболявания. Парижкият психолог Жан Баптист Делакор твърди, че кръвната група оказва влияние и върху основните черти на характера –

хора с еднаква кръвна група имат подобен темперамент.

Група А – добросъвестни хора, конто винаги изпълняват задълженията си, смело можем да ги наречем перфекционисти (от съвършенство). Напредват в службата, всичко останало оценяват като по-маловажно. Тяхното „да“ означава сигурност и може да се разчита на тях. Това се отнася и за личните им контакти. Остават верни на тези, с които се сближат.

Смята се, че хората с група А са по-интелигентни.

Група В – чувствителни хора, много фини, способни и надеждни. В работата поставят високи изисквания не само към себе си, но и към другите. Под тяхното привидно спокойствие често се крие чувствителна душа. Но чувствата им могат да избухнат силно, особено ако става дума за любов.

Жените са ревниви много повече от мъжете

с тази кръвна група.

Група АВ – хора, „овладени oт чувства“ – тази кратка характеристика им давва парижкият психолог Делакор. В тях има поне две „души“, които живеят в хармония. Разкъсвани са от силни чувства. Понякога тази черта на характери им е причини за разногласия и съмнения. Всички конфликти изживяват сами, не се доверяват на никого. Подобно е мнението и на професор Й. Ангст от университетската клиника я Цюрих въз основа на резултатите от 3000 теста. В любовта, приятелството и в семейството все пак тези хора се доближават до идеала — твърди Жан Баптист Делакор, – копнеят за собственото си щастие, но искат да дарят щастие и на партньора си.

Група 0 – хора в постоянно движение, макар това определение да не успява да изрази тяхната същност. Енергични са, имат силна воля и способност да „пробият“ и да установят контакти. Тяхната енергия е неизчерпаема, работят упорито и неуморно и за едно и също време са способни да свършат три пъти повече работа от другите. Немалко мъже и жени, които са постигнали нещо в областта на търговията, са с кръвна група 0.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара